Becali a pierdut litigiul privind jucătorul Eugen Baciu. Patronul stelist acuză TAS de corupţie

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că judecătorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv sunt corupţi, după ce instanţa de la Lausanne a dat dreptate clubului FCM Bacău în litigiul privind jucătorul Eugen Baciu, astfel că gruparea bucureşteană este datoare 800.000 de euro.

434 afișări
Imaginea articolului Becali a pierdut litigiul privind jucătorul Eugen Baciu. Patronul stelist acuză TAS de corupţie

Eugen Baciu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

O clauză din contractul încheiat între Steaua şi FCM Bacău (pe vremea când clubul era deţinut de Dumitru Sechelariu), prinvind transferul fundaşului Eugen Baciu, prevede că formaţia bucureşteană trebuie să plătească 800.000 de euro grupării băcăuane dacă jucătorul rămâne liber de contract din orice motiv.

Jucătorul şi-a încheiat contractul cu Steaua în 2011 şi s-a întors la Bacău. Comisiile sportive interne au dat dreptate Stelei, dar băcăuanii s-au adresat la TAS, unde au avut câştig de cauză.

"Aici e chestie de corupţie. Numai dacă este corupţie poţi să dai asemenea hotărâre. Când îmi spunea lumea că e corupţie la TAS, nu credeam. Acum îmi dau seama că e corupţie. O să atacăm la tribunalul din Elveţia, o să fac plângere penală împtoriva judecătorilor de la TAS. O să facem reclamaţie la FIFA, la UEFA, o să fac intervenţie la comisia de justiţie a Parlamentului Europei pentru desfiinţarea acestui tribunal sportiv şi să ne judecăm apoi în instanţele civile. Chivorchian a fost acolo, cu o societate de avocaţi de la Timişoara. O să încercăm să suspendăm executarea hotărârii dacă îi dăm în judecată la tribunal. Tribunalele astea sportive şi comisiile astea sportive nu mai sunt chiar aşa puternice pentru că Uniunea Europeană nu mai permite asta. Comisiile din ţară ne-au dat dreptate pentru că aveam dreptate sută la sută.", a afirmat Becali, la DigiSport.

Patronul stelist recunoaşte că el a acceptat clauza care îl face dator Bacăului, dar precizează că Steaua nu e vinovată pentru faptul că lui Baciu i s-a terminat contractul.

"Baciu a prelungit încă doi ani şi a rămas liber după şapte ani, nu după cinci ani. Am lăsat şi clauza aia, că dacă rămâne liber din orice motiv plătesc 800.000, că am zis că oricum nu-l las liber. Contractul ăsta l-am semnat când jucam rummy. «Pune, mă, din orice motiv», i-am spus avocatului şi ei au speculat asta. Că i s-a terminat contractul nu e motiv. Ce, Baciu trebuia să joace până la o sută de ani? Cu alte cuvinte, dacă Baciu făcea accident de maşină şi murea trebuia să dau 800.000, nu? Trebuia un motiv pentru care e vinovată Steaua. Puteam să spunem mai clar: din vina Stelei. După ce i s-a terminat contractul s-a dus la Bacău. Am plătit 400.000, era jumătate al Stelei, după aia nu mai era al Stelei, era al Bacăului sută la sută. Adică şi-a luat marfa înapoi. Eu nu mai înţeleg, dacă e sută la sută al Bacăului, cum să mai dau 800.000. El s-a dus la Bacău. Baciu s-a dus şi el la TAS şi a zis că Steaua nu se poartă corect cu jucătorii, a luat apărarea Bacăului", a spus cu amărăciune Gigi Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici