Begu, Cîrstea şi Bogdan – adversare accesibile în turul 1 la Roland Garros

Cele 3 jucătoare de tenis din România care vor evolua de sptămâna viitoare la Grand Sam-ul Roland Garros de la Paris şi-au aflat joi adversarele din primul tur, în proba de simplu feminin.

134 afișări
Imaginea articolului Begu, Cîrstea şi Bogdan – adversare accesibile în turul 1 la Roland Garros

Begu

Irina Begu (27 WTA), Sorana Cîrstea (31 WTA) şi Ana Bogdan (60 WTA) au rămas singurele reprezentante ale României, după ce Patricia Ţig (721 WTA), anunţată şi ea ca prezentă pe tabloul principal, profitând de clasamentul protejat, a fost semnalată de către organizatorii ca retrasă înainte de tragerea la sorţi. Nici sportivele prezente în calificări nu au reuşit să obţină un loc în primii 128 de jucători.

Begu şi Cîrstea au intrat în tragerea la sorţi din postura de capi de serie, şi vor întâlni în primul tur adversare mai slab clasate. Ana Bogdan a reuşit să evite întâlnirea în primul tur cu un alt cap de serie, având şanse reale de a accede în turul secund.

Irina Begu o întâlneşte în primul meci pe maghiara Anna Bondar (103 WTA), cu care nu s-a mai întâlnit în circuitul profesionist. O posibilă calificare îi poate aduce lui Begu o confruntare în turul doi cu Sara Errani sau Jil Teichmann, şi cu Maria Sakkari, favorita numărul 8, în turul 3.

Sorana Cîrstea va avea parte de un duel cu italianca Jasmine Paolini (52 WTA), în compania căreia a pierdut un meci, în singura confruntare anterioară, în sferturile de finală de la Portoroz (Slovenia), din 2021. O eventuală calificare îi va aduce o nouă adversară facilă, pe Kateryna Baindl (80 WTA) sau o adversară ajunsă din calificări. În schim, turul 3 o poate aduce ca adversară pe tunisiana Ons Jabeur, favorit numărul 7.

Ana Bogdan o întâlneşte în primul tur pe americana Caty McNally (54 WTA), sportivă învinsă la începutul lunii de Sorana Cîrstea, la Reus (Spania), şi care a făcut o finală săptămâna trecută, la Challengerul de la paris. Cele două nu s-au întâlnit până acum în circuitul profesionist. Un posibil succes îi va aduce ca posibilă adversare în turul următor pe Elise Mertens, iar în turul 3 pe pe Jessica pegula, favorita numărul 3.

Roland Garros 2023 are loc în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici