Belgia, Germania şi Olanda depun o candidatură comună pentru Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027

Belgia, Germania şi Olanda au depus o candidatură comună la FIFA, organismul care guvernează fotbalul mondial, pentru a găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin în 2027, au anunţat vineri federaţiile de fotbal ale acestor ţări.

49 afișări
Imaginea articolului Belgia, Germania şi Olanda depun o candidatură comună pentru Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027

Cele trei ţări vor concura cu Brazilia pentru organizarea turneului, după ce ţara sud-americană şi-a depus luna trecută candidatura, în timp ce Statele Unite şi Mexic şi-au exprimat, de asemenea, interesul.

Asociaţiile membre au avut timp până vineri să îşi depună candidaturile la FIFA. Africa de Sud a depus şi ea o candidatură, dar s-a retras luna trecută, spunând că a considerat că este mai bine să prezinte o "candidatură bine pregătită" pentru ediţia din 2031.

"Consultările extinse şi detaliate între cele trei federaţii, împreună cu părţile interesate cheie, inclusiv guvernele centrale, datează din 2021", a precizat federaţia olandeză de fotbal (KNVB) într-un comunicat, citat de Reuters.

"Acest lucru a dus la alinierea în jurul convingerii că cele trei ţări ale noastre sunt bine plasate pentru a organiza o Cupă Mondială feminină FIFA 2027 de o calitate şi un impact de neegalat".

FIFA va organiza următoarele vizite de inspecţie la faţa locului în ţările candidate în luna februarie, înainte ca gazdele să fie desemnate în luna mai de către Congresul FIFA.

Turneul din 2023 a fost găzduit în acest an de Australia şi Noua Zeelandă, iar Spania a învins Anglia în finală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici