Belgianul Courtois acuză că portarii sunt trecuţi cu vederea la Balonul de Aur

Thibaut Courtois a fost desemnat omul meciului în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut, dar portarul belgian a ocupat luni locul şapte în clasamentul Ballon d'Or, ceea ce a atras frustrarea faţă de modul în care este acordat trofeul pentru cel mai bun jucător din lume.

168 afișări
Imaginea articolului Belgianul Courtois acuză că portarii sunt trecuţi cu vederea la Balonul de Aur

Belgianul Courtois acuză că portarii sunt trecuţi cu vederea la Balonul de Aur

Courtois, ale cărui parade de efect au ajutat Real să ţină Liverpool la distanţă înainte ca Vinicius Junior să înscrie singurul gol la Paris în luna mai, a câştigat trofeul Lev Yashin pentru cel mai bun portar, dar din declaraţiile sale reiese că nu e mulţumit.

„Nu aş fi putut avea un sezon mai bun, mai ales cu intervenţiile din Liga Campionilor", a declarat Courtois pentru Reuters după ceremonie, înainte ca premiul principal să ajungă la colegul său de la Real, Karim Benzema.

„Ca portar nu poţi face mai mult, câştigând campionatul şi Liga Campionilor aşa cum am făcut-o".

Anul trecut, portarul Gianluigi Donnarumma a terminat pe locul 10 în clasamentul Balonului de Aur, după ce a fost desemnat omul meciului în victoria Italiei în faţa Angliei, după lovituri de departajare în finala Campionatului European.

„Bineînţeles că a fi în primii 10 este fantastic, dar din păcate, când vine vorba de vot, portarii sunt trecuţi cu vederea, fiind favorizaţi atacanţii", a spus Courtois.

„Nu este o problemă atât de mare, dar portarii sunt subestimaţi, deşi participăm mult mai mult la joc, uneori aproape ca playmaker."

Yashin, portarul fostului URSS-ul, este ultimul - şi singurul - portar care a câştigat premiul Ballon d'Or, în 1963.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici