Benfica Lisabona pierde o finală europeană pentru a opta oară

Echipa Benfica Lisabona a fost învinsă pentru a opta oară într-o finală europeană, de la ultimul trofeu adjudecat trecând 52 de ani, după ce a pierdut, cu scorul de 2-4, în urma loviturilor de departajare, în faţa formaţiei FC Sevilla.

129 afișări
Imaginea articolului Benfica Lisabona pierde o finală europeană pentru a opta oară

Benfica Lisabona pierde o finală europeană pentru a opta oară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cele nouă finale disputate până miercuri seară, Benfica le-a câştigat pe primele două, 1961 şi 1962 în Cupa Campionilor Europeni, dar le-a pierdut pe următoarele şapte, de cinci ori în CCE şi de două ori în Cupa UEFA/Liga Europa.

Ultima finală pierdută de Benfica a avut loc chiar în sezonul trecut al Ligii Europa, când golul lui Branislav Ivanovici din minutul 90+3 a trimis trofeul la Londra, în curtea celor de la Chelsea.

Despre cele şapte finale consecutive pierdute de Benfica se spune că acestea ar fi cauzate de blestemul fostului antrenor al lusitanilor, Bela Guttmann, care a pregătit-o, printre altele, şi pe Ciocanul Bucureşti. Benfica a fost prima echipă care a pus capăt supremaţiei echipei Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni. După ce a reuşit să câştige în 1961 şi 1962 cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, Guttmann a solicitat o mărire de salariu, însă conducerea grupării a refuzat. În acel moment, Guttmann le-ar fi "urat" celor de la Benfica să nu mai câştige nicio finală europeană timp de o sută de ani.

Formaţia spaniolă FC Sevilla a câştigat Liga Europa, după ce a învins, miercuri, cu scorul de 4-2, în urma executării loviturilor de departajare, echipa portugheză Bnefica Lisabona, în finala disputată pe Juventus Stadium din Torino.

La finalul celor 90 de minute şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare pentru FC Sevilla au marcat Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro, în timp ce pentru Benfica au înscris Lima şi Luisao. Cardozo şi Rodrigo au ratat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici