Bernadette Szocs este campioană la Jocurile Europene după o revenire de excepţie în finală

Bernadette Szocs a câştigat marţi seara proba de simplu feminin în competiţia de tenis de masă de la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023, învingând în finală pe jucătoarea monegască de origine chineză Yang Xiaoxin.

2382 afișări
Imaginea articolului Bernadette Szocs este campioană la Jocurile Europene după o revenire de excepţie în finală

Sursa foto: Facebook/Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Szocs obţine prima mare performanţă a carierei în proba de simplu, devenind campioană a Jocurilor Europene, o variantă continentală a Jocurilor Olimpice. Românca a făcut un meci excelent, mai ales în a doua sa parte, revenind de la 1-3 şi câştigând meciul după un set decisiv, pe care l-a dominat categoric, cu 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3)

Venită cu un avantaj moral covârşitor, având trei meciuri câştigate, fără set cedat, monegasca de origine chineză a dominat primele două seturi, adjudecate fără probleme şi în care a dat senzaţia că se va impune din nou lejer, fără set cedat.

Bernedette Szocs a început munca de recuperare, câştigând un prim set în toate întâlnirile, în faţa lui Yang, după care monegasca a dus scorul la 1-3.

A urmat un set extrem de disputat, în care Szocs a reuşit să valorifice abia a patra minge de set, câştigat cu 13-11.

De aici, Szocs a reuşit un nou set, egalizator, în care jocul ei a fost uşor peste cel al adversarei sale, mai ales în prima sa parte, când a condus cu 5-0. Punctul cu care a câştigat setul a fost uşor norocos, mingea prinzând chiar marginea mesei.

În decisiv, Yang a cedat complet iniţiativa şi a reuşit doar 3 puncte, pierzând titlul de campioană în favoarea româncei, după ce a avut 2 seturi avans.

Alături de titlul de campioană al Bernadettei Szocs, Eliza Samara a câştigat la rândul ei medalia de bronz, după o victorie în faţa polonezei Natalia Bajor, cu 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 9-11, 9-11, 11-7).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici