Manchester City a oficializat transferul lui Kovacic de la Chelsea

Manchester City a anunţat marţi că a finalizat transferul lui Mateo Kovacic de la Chelsea, pe o perioadă de patru ani. Jucătorul de 29 de ani a jucat 221 de meciuri în cinci sezoane la Chelsea.

153 afișări
Imaginea articolului Manchester City a oficializat transferul lui Kovacic de la Chelsea

Alături de Chelsea a câştigat Liga Campionilor, Europa League, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA şi Supercupa UEFA, precum şi premiul de Jucător al Anului al clubului în 2019/20.

Până în prezent, el are 95 de selecţii pentru Croaţia şi a fost o parte esenţială a echipei ţării sale care a ajuns în finala Cupei Mondiale din 2018 şi a terminat pe locul al treilea la turneul de anul trecut din Qatar.

Kovacic s-a declarat încântat să se alăture lui City, unde spune că poate continua să se dezvolte sub îndrumarea managerului Pep Guardiola şi crede că se alătură celei mai bune echipe din fotbalul mondial.

"Este o mutare strălucită pentru mine şi abia aştept să încep cu City", a spus Kovacic.

"Oricine a urmărit această echipă sub comanda lui Pep ştie cât de bună este - pentru mine, este cea mai bună din lume. Trofeele pe care le-au câştigat sunt clare pentru toată lumea.

"Să se alăture acestei echipe este cu adevărat un vis pentru orice fotbalist.

"Mai am încă multe de învăţat şi de dezvoltat şi ştiu că sub conducerea lui Pep pot deveni un jucător mai bun, ceea ce este foarte interesant pentru mine.

"Planul meu acum este să mă odihnesc câteva săptămâni înainte de a mă întoarce la Manchester pentru a mă pregăti pentru noul sezon. Vreau să ajut acest club să rămână în top şi să câştige mai multe trofee."

Directorul de fotbal Txiki Begiristain a adăugat: "Mateo este un fotbalist excelent.

"Poate juca număr 6 sau 8, are multă experienţă la cluburi de nivel înalt şi înţelege Premier League. A fost o decizie foarte simplă să îl aducem la City, deoarece are calităţile tactice şi tehnice pe care le căutăm la un mijlocaş.

"Este o persoană pe care o monitorizăm de foarte mult timp şi întotdeauna am fost impresionaţi ori de câte ori l-am urmărit.

"Sunt încântat că este aici. Este un transfer grozav pentru acest club şi sunt foarte încântat să văd ce poate face alături de Pep şi de restul echipei noastre din spate."

Toată lumea de la Manchester City este încântată să-l primească pe Mateo la club şi cu toţii îi urăm succes în timpul petrecut aici.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici