Bernd Schuster spune că este de acord cu folosirea substanţelor dopante, însă pentru recuperare

Tehnicianul echipei Malaga, Bernd Schuster, a declarat pentru Sport Bild Plus că este de acord cu folosirea substanţelor dopante, însă doar în procesul de recuperare a jucătorilor după accidentări.

58 afișări
Imaginea articolului Bernd Schuster spune că este de acord cu folosirea substanţelor dopante, însă pentru recuperare

Bernd Schuster (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

"Dacă se doreşte recuperarea jucătorului, nu am nicio problemă. Nu este vorba de mărirea randamentului unui fotbalist la 120, 150 sau 180 la sută. Este vorba de încercarea de a-l aduce la nivelul său normal cât mai curând posibil", a spus Schuster, informează cotidianul Marca.

Fostul antrenor al echipei Real Madrid a menţionat că în lumea fotbalului consumul de medicamente este foarte răspândit. "Unii jucători au la ei mai multe pastile şi tablete decât deodorant şi parfum. Mereu au nevoie să ia ceva dintr-un motiv sau altul", a explicat Schuster.

Bernd Schuster a spus că în perioada în care era fotbalist nu se vorbea despre dopaj, deoarece practic această idee nu exista. Însă medicii le prescriau mereu medicamente jucătorilor. "Cu toţii luam câte ceva, nu stimulente în sensul strict al cuvântului. Însă medicii şi fizioterapeuţii mereu ne dădeau ceva. Nu întrebai atunci ce ţi s-a dat", a adăugat Schuster.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici