Bilie Jean King Cup. Căpitanul-jucător Monica Niculescu are emoţii înaintea meciului cu Italia. VIDEO

  • Monica Niculescu va debuta în acest weekend la Cluj Napoca în postura de căpitan-jucător al echipei României de tenis feminin.
  • Va juca în meciul împotriva Italiei, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup).
  • Ea a admis că are emoţii şi îşi doreşte foarte mult să rămână în Grupa Mondială.
125 afișări
Imaginea articolului Bilie Jean King Cup. Căpitanul-jucător Monica Niculescu are emoţii înaintea meciului cu Italia. VIDEO

Sursă imagini: Facebook Federaţia Română de Tenis

Întâlnirea dintre România şi Italia, din Cupa Billie Jean King (fostă Fed Cup) la tenis feminin, este programată vineri, de la ora 15.30, şi sâmbătă, de la ora 14.00, fără accesul spectatorilor.

Monica Niculescu a declarat într-un interviu publicat de pagina de socializare a Federaţiei Române de Tenis că şi-a dorit foarte mult să ajungă în această postură de căpitan jucător.

„După câte ştiţi, am jucat de foarte multe ori la Fed Cup şi mi-am dat sufletul, ne-am dăruit, ne-am dorit foarte mult să câştigăm şi îmi pare bine că sunt aici. Avem emoţii pentru că ne dorim foarte mult să rămânem în Grupa Mondială. Este un moment dificil pentru noi”, a spus Niculescu, considerând că meciul cu Italia este unul foarte greu.

„Avem un meci greu, cu Italia, cu trei fete tinere, care au avut meciuri cu rezultate foarte bune şi trebuie să fim atente. Le ştiu şi pe Trevisan şi pe Cocchiaretto, şi pe Paolini, sunt mici de statură, dar sunt foarte rapide şi rezistă foarte mult, la pregătire fizică sunt beton. Vor fi meciuri grele, dar ne dorim să câştigăm, să rămânem în grupa mondială. Desigur, dacă aveam şi publicul era altceva. Dar ne-am obişnuit anul trecut, avem încredere, ne-am simţit foarte bine aceste 3-4 zile cât ne-am antrenat, ne place terenul, ne plac mingile, totul merge conform planului şi sper să facem o treabă bună vineri.”

Monica Niculescu a mai stat pe banca echipei României în meciul de la Constanţa, împotriva Marii Britanii şi spune că a fost o experienţă interesantă, din care a învăţat multe lucruri.

Referindu-se la faptul că nu le poate avea în echipă pe cele mai bune jucătoare ale României, clasate în top 100, Niculescu s-a arătat înţelegătoare, spunând că fiind an olimpic, majoritatea lor fac eforturi de a strânge puncte şi a se califica la Jocurile Olimpice.

Echipa României este alcătuită din Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Irina Bara şi Elena Gabriela Ruse, în timp ce Italia are în componenţă pe Martina Trevisan, Jasmine Paolini, Elisabeta Cocciaretto, Giulia Gatto-Monticone şi Bianca Turati.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici