BMW se retrage din F1

Oficialii BMW au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Munchen, că producătorul german de automobile va părăsi Formula 1 la sfârşitul sezonului, devenind, astfel, al doilea constructor care se retrage din Marele Circ în ultimele opt luni, după Honda, informează presa internaţională.

33 afișări
Imaginea articolului BMW se retrage din F1

BMW se retrage din F1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit BMW, această decizie face parte dintr-o "reaşezare startegică" prin care compania se va axa pe crearea de noi tehnologii şi proiecte pentru gestionarea durabilă şi favorabilă a mediului, iar Formula 1 nu mai reprezintă un mod de promovare.

De asemenea, rezultatele dezastruaose ale echipei BMW-Sauber în acest sezon, locul 8 din 10 formaţii, după zece curse disputate, au contribuit la hotărârea de a părăsi Formula 1.

BMW urmează companiei Honda, care s-a retras în decembrie 2008 din Formula 1, din cauza crizei economice. Echipa Honda a fost preluată în acest an de managerul ei, Ross Brawn, care a dus-o în fruntea clasamentelor piloţilor şi constructorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici