Boc asigură că Guvernul îşi menţine angajamentul de a sprijini financiar lucrările la "Lia Manoliu"

Guvernul îşi va menţine angajamentul de a sprijini proiectul de construcţie a Stadionului Naţional din cadrul Complexului "Lia Manoliu", având soluţii pentru a asigura finanţarea necesară, împreună cu Primăria Capitalei, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

1 afișare

El a vizitat, împreună cu primarul general Sorin Oprescu, şantierul de construcţie a stadionului.

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu a declarat, miercuri, că dacă nu se va găsi finanţare în următoarele două luni, lucrările la Stadionul Naţional ar putea fi oprite.

Potrivit viceprimarului, în prezent există lucrări efectuate, însă neplătite în valoare de 16 milioane de lei.

Mircea Raicu a explicat că în bugetul Capitalei există suma de zece milioane de euro cuprinsă pentru lucrările care se vor desfăşura pe parcursul anului 2009 la obiectivul "Lia Manoliu".

Întrebat dacă Guvernul României va asigura partea sa de finanţare aşa cum a fost stabilit la începutul lucrărilor la stadion, viceprimarul Capitalei a susţinut că, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţi ai Guvernului, aceştia au cerut ca municipalitatea să încerce să găsească banii necesari continuării lucrărilor.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat însă, miercuri, că pentru lucrările de la Stadionul Naţional există finanţare şi un document de la Guvern care asigură banii în proporţie de 80% pentru realizarea acestui obiectiv.

"Există o hotărâre a fostului primar general Adriean Videanu, o înţelegere între două înalte părţi decizionale care este o chestiune de onoare în faţa oamenilor", a declarat Oprescu.

Totodată, primarul Capitalei a menţionat că declaraţiile viceprimarului pot fi considerate "minciuni", pentru că nu sunt demonstrate de acte administrative.

La sfârşitul săptămânii trecute, edilul şef al Capitalei declara că în prezent toate facturile constructorului sunt plătite, dar că lucrările sunt întârziate cu aproximativ 20 de săptămâni.

Întrebat dacă municipalitatea a solicitat partea de bani din acest proiect care revine Executivului, primarul Sorin Oprescu explica atunci că până în momentul în care nu vor fi cheltuiţi banii Primăriei pentru lucrările la Stadionul Naţional din cadrul Complexului "Lia Manoliu", nu pot fi ceruţi banii de la Guvern.

Stadionul Naţional Arena va avea o clasificare de categoria I şi o capacitate de 55.000 de locuri. Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fără TVA) şi ar trebui să fie finalizat în luna mai 2010.

Arena va găzdui în 2012 finala Liga Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici