Bogdan Lobonţ a fost numit selecţionerul noii echipe U20 a României. Naţionala va debuta într-un turneu cu Italia, Anglia şi Portugalia

Fostul portar al echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, a acceptat să preia selecţionata Under 20 a României, anunţă FRF.

167 afișări
Imaginea articolului Bogdan Lobonţ a fost numit selecţionerul noii echipe U20 a României. Naţionala va debuta într-un turneu cu Italia, Anglia şi Portugalia

Bogdan Lobonţ a fost numit selecţionerul noii echipe U20 a României. Naţionala va juca într-un turneu cu Italia, Anglia şi Portugalia

Lobonţ a îmbrăcat de 85 de ori tricoul României, participând şi la turneele finale Euro 2000 şi Euro 2008, şi a activat la cluburi precum Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti, Fiorentina şi AS Roma.

Ca antrenor a pregătit-o pe U Cluj în sezonul 2018-2019, iar înainte a făcut parte din staff-ul lui Cosmin Contra la prima reprezentativă.

S-a retras din fotbal chiar la Echipa Naţională, în iunie 2018, într-un meci de pregătire cu Finlanda, la Ploieşti.

„Sunt bucuros şi emoţionat în acelaşi timp de alegerea făcută. Am acelaşi sentiment pe care l-am avut atunci când am fost convocat pentru prima dată la echipa naţională. Aştept cu nerăbdare prima acţiune, cea din septembrie, ca să ne cunoaştem. Sunt convins că împreună reuşim să scoatem maximum din potenţialul echipei, atât din jucători, cât şi din stafful tehnic”, a declarat Bogdan Lobonţ, conform FRF.

Recent înfiinţata echipă naţională sub 20 de ani a României va participa, începând din toamna lui 2021, într-o competiţie amicală alături de selecţionate puternice ale Europei.

Turneul care reuneşte 8 selecţionate U20 de pe continent a debutat în sezonul 2017-2018. Prin această competiţie se oferă o experienţă internaţională jucătorilor care fac tranziţia de la nivel U19 spre naţionala de tineret.

Programul tricolorilor U20 în această toamnă, care poate suferi însă modificări în contextul evoluţiei pandemiei:

2 septembrie: România U20 – Portugalia U20
6 septembrie: Anglia U20 – România U20
7 octombrie: România U20 – Cehia U20
11 octombrie: Germania U20 – România U20
11 noiembrie: România U20 – Polonia U20
15 noiembrie: Italia U20 – România U20.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici