Borcea: Jucătorii care au părăsit echipa au o singură şansă, în genunchi în faţa galeriei

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, marţi, că cei cinci jucători care au părăsit echipa la Cluj vor fi aspru sancţionaţi şi că aceştia trebuie să stea în genunchi în faţa galeriei la meciul cu Poli Iaşi pentru a li se diminua pedeapsa, informează GspTV.

23 afișări
Imaginea articolului Borcea: Jucătorii care au părăsit echipa au o singură şansă, în genunchi în faţa galeriei

Borcea: Jucătorii care au părăsit echipa au o singură şansă, în genunchi în faţa galeriei (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Este foarte grav ce au făcut. Au trădat colegii, au trădat Dinamo, au trădat tot. Pe mine m-au dezamăgit prin ceea ce au făcut. În momentul de faţă, lucrează avocaţii... Ceea ce au făcut este unicat în Europa, trebuie să primească unicat în Europa. Dacă iubesc clubul Dinamo şi dacă îşi dau seama de greşeală, la meciul cu Iaşi în genunchi pe teren, în faţa galeriei, toţi! Asta înseamnă că au ceva pentru Dinamo. Nu vreau să mă pronunţ, dar vor plăti foarte mult, poate şi părinţii, şi copiii lor. Asta este şansa lor, în genunchi în faţa galeriei", a spus Borcea la GspTv.

Oficialul dinamovist a mai spus că nu crede că în spatele gestului celor cinci fotbalişti ar sta impresarii lor, fraţii Becali, care au sub contract 17 jucători din lotul "alb-roşilor", dar a precizat că este supărat pe aceştia din urmă că nu au încercat să-i împiedice să părăsească echipa. "Am vorbit şi cu ei. Fraţii Becali au 17 jucători la Dinamo şi nu plecau numai 4-5. Pe fraţii Becali sunt supărat pentru că ar fi trebuit să-i oprească", a afirmat Borcea.

Cei cinci jucători care au refuzat să intre în cantonament, Andrei Mărgăritescu, Ianis Zicu, Adrian Cristea, Gabriel Boştina şi Marius Alexe, s-au antrenat, marţi dimineaţă, cu începere de la ora 11.00, separat de lotul dinamovist, aşa cum au făcut-o şi luni.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a revenit, marţi, în România, după ce a petrecut o vacanţă la Miami. De la aeroport, Borcea s-a dus direct la vestiarul jucătorilor, unde a discutat cu aceştia după antrenamentul de marţi.

Ulterior, conducătorul dinamovist a intrat în şedinţă alături de preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Dinamo, Nicolae Badea, şi de antrenorul Cornel Ţălnar.

Dinamo a pierdut, miercuri, la Cluj, scor 1-2, manşa retur a semifinalelor Cupei României disputată cu CFR, înfrângere echivalentă cu eliminarea "alb-roşilor" din Cupa României.

După această întâlnire, trei fotbalişti dinamovişti, Ousmane N'Doye, Djakaridja Kone şi Zie Diabate, au plecat din cantonamentul de la Cluj să petreacă fără să anunţe staful clubului. Cei trei susţin că au fost acasă la jucătorul CFR-ului Yousuf Kone. Conducerea grupării a hotărât ca N'Doye să fie trimis la echipa a doua, iar Kone şi Diabate să fie amendaţi, fiind la prima abatere.

Faptul că N'Doye nu este sancţionat drastic pentru desele sale acte de indisciplină a stârnit nemulţumirea celorlalţi fotbalişti, iar atacantul Florin Bratu, susţinut de alţi coechipieri, şi-a expus punctul de vedere în faţa managerului sportiv Florin Prunea.

Bratu nu a fost reţinut în lot şi a fost trimis, joi, la Bucureşti. Apoi Andrei Mărgăritescu, Ianis Zicu, Adrian Cristea, Gabriel Boştina şi Marius Alexe au decis să părsească echipa, plecând şi ei spre Bucureşti.

După meciul de la Cluj, Dinamo a rămas în Ardeal şi a disputat, sâmbătă, la Bistriţa, partida cu Gloria din etapa a XXVIII-a a Ligii I, de asemenea pierdută de bucureşteni, scor 2-3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici