Bradley Wiggins, primul englez care câştigă Turul Franţei

Rutierul Bradley Wiggins, de la echipa Sky, a devenit, duminică, pe Champs-Elysées la Paris, primul englez care a reuşit să câştige Turul Franţei.

183 afișări
Imaginea articolului Bradley Wiggins, primul englez care câştigă Turul Franţei

Bradley Wiggins, primul englez care câştigă Turul Franţei

Coechipierul şi compatriotul său, campionul mondial Mark Cavendish, a câştigat la sprint etapa a 20-a şi ultima, în faţa slovacului Peter Sagan.

În clasamentul final, Wiggins i-a devansat pe Chris Froome (locul doi la trei minute şi 21 secunde) şi italianul Vincenzo Nibali (locul trei la şase minute şi 19 secunde).

Wiggins are 32 de ani şi este de trei ori campion olimpic la urmărire şi de şase ori campion mondial pe pistă.

În ultima etapă, lungă de 120 kilometri, Cavendish s-a impus pentru a patra oară pe "Champs", un record.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici