Calderon, acuzat că a manipulat Adunare Generală Anuală a clubului Real Madrid

Preşedintele grupării Real Madrid, Ramon Calderon, este acuzat că a manipulat Adunarea Generală a clubului din decembrie 2008 pentru a obţine un vot favorabil, susţine, marţi, cotidianul spaniol Marca.

14 afișări
Imaginea articolului Calderon, acuzat că a manipulat Adunare Generală Anuală a clubului Real Madrid

Calderon, acuzat că a manipulat Adunare Generală Anuală a clubului Real Madrid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ramon Calderon a manipulat într-o manieră premeditată alcătuirea adunării delegaţilor şi a denaturat rezultatele votului. Calderon a infiltrat în această adunare un grup important de falşi împuterniciţi pentru a câştiga votul şi pentru a aproba conturile pentru ultimul an, bugetul pentru actualul sezon şi numirea noilor membri ai adunării electorale", a notat cotidianul spaniol care citează "surse demne de încredere".

Conturile clubul au fost aprobate la 7 decembrie în timpul unei Adunări Generale furtunoase care a adus îndoieli cu privire la soliditatea preşedintele Calderon la cârma grupării madrilene. Scandările de "demisie" au fost auzite în timpul Adunării Generale care a durat mai mult de patru ore şi la care au participat 1215 "socios" delegaţi ai Realului.

Clubul a anunţat o cifră de afaceri de 366 milioane de euro şi un profit brut de 52 milioane de euro, cu 200 de milioane de euro datorie, înainte de a aproba un buget record pentru sezonul actual, de 400 de milioane euro şi un profit aşteptat de 53 milioane de euro.

Bilanţul a fost aprobat cu 603 voturi pentru şi 442 împotrivă (52 abţineri), în timp ce bugetul a fost adoptat cu doar 564 de voturi pentru şi 517 împotrivă (32 abţineri).

Real Madrid se află în prezent pe locul secund în Primera Division, cu 35 de puncte, la 12 puncte distanţă de liderul FC Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici