Camelia Potec pe locul patru la 800 m liber

Sportiva Camelia Potec a ratat obţinerea unei medalii în competiţia de nataţie de la Jocurile Olimpice de la Beijing, după ce s-a clasat a patra în finala probei de 800 m liber, ultima la care a participat la această ediţie a JO.

36 afișări
Imaginea articolului Camelia Potec pe locul patru la 800 m liber

Camelia Potec pe locul patru la 800 m liber (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potec a fost cronometrată cu timpul de 8 minute, 23 de secunde, 11 sutimi, fiind devansată cu numai opt sutimi de daneza Lotte Friis, care a obţinut medalia de bronz.

Campioană olimpică a devenit britanica Rebecca Adlington (8:14.10), iar argintul a fost câştigat de italianca Alessia Filippi (8:20.23).

Camelia Potec, în vârstă de 26 de ani, este campioană olimpică la Atena, în 2004, în proba de 200 m liber. Sportiva care s-a pregătit în ultimul an în Franţa, cu tehnicianul Philippe Lucas, fostul antrenor al franţuzoaicei Laure Manaudou, nu a reuşit să obţină nicio medalie la Beijing, unde a ocupat locul cinci la 200 m liber şi poziţia a şasea la 400 m liber. Potec, care a declarat de mai multe ori că aceasta va fi ultima ediţie a Jocurilor Olimpice la care va participa, mai are în palmares o medalie de bronz la 200 m liber la Campionatele Mondiale de la Fukuoka din 2001, una de argint (200 m liber) şi două de bronz (400 m liber şi 800 m liber) la Europenele de la Eindhoven din 2008, precum şi o medalie de argint la Mondialele în bazin scurt de la Manchester, din 2008, la 400 m liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici