Camelia Potec, record european în proba de 1.500 metri

Sportiva română Camelia Potec a stabilit un record european, duminică, în proba de 1.500 metri, cu timpul de 15 minute, 52 de secunde şi 37 de sutimi, în cadrul Campionatelor Naţionale ale Franţei de la Montpellier.

28 afișări
Imaginea articolului Camelia Potec, record european în proba de 1.500 metri

Camelia Potec, record european în proba de 1.500 metri (Imagine: Mediafax Foto)

Vechiul record îi aparţinea italiencei Alessia Filippi (15:52.84) şi fusese stabilit în 16 iulie 2008, la Treviso.

Potec, în vârstă de 27 de ani, campioană olimpică în 2004 în proba de 200 metri, a fost la un moment dat aproape de a doborî şi recordul mondial, dar a pierdut mult timp în finalul cursei.

Recordul mondial este deţinut de americanca Kate Ziegler (15:42.54).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici