Campionatul Italiei: Pierderi de 285 de milioane de euro în sezonul 2010/2011, pentru cluburile din Serie A

Campionatul Italiei a înregistrat un deficit estimat la 285 de milioane de euro în sezonul 2010/2011, cele mai mari pierderi aparţinând celor trei mari grupări - Juventus Torino, AC Milan şi Internazionale Milano, conform unui studiu anual publicat de Gazzetta dello Sport.

124 afișări
Imaginea articolului Campionatul Italiei: Pierderi de 285 de milioane de euro în sezonul 2010/2011, pentru cluburile din Serie A

Campionatul Italiei: Pierderi de 285 de milioane de euro în sezonul 2010/2011, pentru cluburile din Serie A (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În sezonul 2009/2010, pierderile cumulate ale cluburilor din Serie A au fost de 193 de milioane de euro.

Juventus Torino a înregistrat, conform Gazzetta dello Sport, un deficit de 95,4 milioane de euro, Internazionale Milano a avut pierderi de 86,8 milioane de euro şi AC Milan de 69,8 milioane de euro.

Dacă gruparea Juventus a plătit pentru construiea unui nou stadion, o investiţie pe termen lung, noua repartizare a drepturilor de televizare, centralizată, a favorizat cluburile mici şi le-a privat pe cele mari de veniturile cu care erau obişnuite.

Însă deficitul provine în special din salariile foarte mari, care reprezintă 89 la sută din bugetul clubului Juventus, 88 la sută din bugetul de la Inter şi 85 la sută din bugetul de la AC Milan.

Cum se întâmplă în numeroase campionate, drepturile de televizare sunt principala sursă de venit a grupărilor italiene, reprezentând 58 la sută din total.

Spre deosebire de cele trei mari cluburi, alte grupări au înregistrat profituri în sezonul trecut.

Napoli a avut un profit de 4,2 milioane de euro (salariile sunt la această echipă doar 42 la sută din buget), Udinese de 2,9 milioane de euro şi Lazio Roma de 10 milioane de euro. Însă cele mai spectaculoase cifre pozitive le-au înregistrat cluburile din Sicilia.

Catania se află pe profit pentru al cincilea sezon consecutiv (6,4 milioane de euro dintr-un total de 25 de milioane de euro în cinci ani), iar Palermo a trecut de la pierderi de 17,4 milioane de euro în 2009/2010 la un profit de 7,8 milioane de euro în sezonul trecut).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici