Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, marchează 100 de zile până la Euro 2024

Germania a marcat miercuri numărătoarea inversă de 100 de zile până la Euro 2024 printr-o serie de evenimente în întreaga ţară. Cancelarul Olaf Scholz a marcat momentul ţinând în mână mingea oficială a turneului.

65 afișări
Imaginea articolului Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, marchează 100 de zile până la Euro 2024

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, marchează 100 de zile până la Euro 2024

Având în vedere că sunt aşteptaţi milioane de vizitatori în timpul evenimentului care se va desfăşura în 10 oraşe germane, ministrul de interne Nancy Faeser a declarat că asigurarea securităţii turneului şi protejarea fanilor şi a vizitatorilor reprezintă prioritatea principală.

Scholz şi mai mulţi membri ai cabinetului său, inclusiv ministrul de externe Annalena Baerbock, ministrul economiei şi climei Robert Habeck şi ministrul de finanţe Christian Lindner, au participat la şedinţa foto cu mingea oficială pentru a marca numărătoarea inversă.

„Vom avea 2,7 milioane de fani pe stadioane şi până la 12 milioane de fani în zonele pentru fani din cele 10 oraşe gazdă", a declarat Faeser.

„Evident, securitatea turneului şi a vizitatorilor şi fanilor este pentru mine cea mai mare prioritate. Suntem bine pregătiţi".

Germanii, de trei ori câştigători, vor da startul turneului de o lună la Munchen, pe 14 iunie, împotriva Scoţiei, iar finala va avea loc pe 14 iulie, pe stadionul olimpic din Berlin.

„Un Euro pe teren propriu este ceva foarte special pentru fiecare jucător, dar şi pentru noi, cei de la federaţia de fotbal, şi pentru întreaga ţară", a declarat directorul echipei naţionale a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Rudi Voeller.

"Ca naţiune, dorim să fim gazde excepţionale pentru fanii din întreaga Europă şi să sărbătorim un mare festival de fotbal."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici