Cazul "valiza" poate fi redeschis

Comisia de Disciplină a FRF va putea redeschide cazul "valiza" la solicitarea federaţiei sau la finalul procesului în care sunt judecaţi pentru dare de mită patronul Stelei, Gigi Becali, selecţionerul Victor Piţurcă şi alte persoane, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse federale.

19 afișări
Imaginea articolului Cazul "valiza" poate fi redeschis

Cazul "valiza" poate fi redeschis (Imagine: Mediafax Foto)

"Federaţia Română de Fotbal va trebui să facă o sesizare la Comisia de Disciplină, iar cazul «valiza» se va putea redeschide fie acum, fie după ce se va da un verdict final în proces. În mod normal, se va judeca după regulamentul vechi. Nu se poate judeca după regulamentul nou care prevede retrogradarea în cazul stimulării financiare a altor echipe, pentru că în drept există o regulă care spune că se judecă după legea care era în vigoare la data săvârşirii faptei", au precizat sursele citate.

Astfel, Steaua riscă o depunctarea de maxim nouă puncte, în timp ce Gigi Becali ar putea fi suspendat pentru două sezoane şi obligat să plătească o amendă de 200.000 de lei.

Potrivit aceloraşi surse, mai multe persoane vor fi trase la răspundere, pe cale sportivă, pentru intermedierea stimulării jucătorilor de la Universitatea Cluj: "În lumina noilor aspecte (n.r. - ale stenogramelor apărute în presă), vor fi traşi la răspundere cei care au intermediat stimularea (n.r. - Mirel Rădoi, Petre Marin, Zeno Bundea, Claudiu Răducanu, Gigi Becali, Toni Doboş şi Adrian Mititelu)".

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, DNA a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană.

Citeşte şi:

Teia Sponte a fost la DNA, înainte de trimiterea dosarului "Valiza" la instanţă

Omului de afaceri pus sub învinuire în "dosarul Valiza" i-au fost prezentate acuzaţiile

Piţurcă, ridicat de pe aeroport de procurorii DNA

Gigi Becali nu mai vrea să dea declaraţii la DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici