Ce a spus Sinner după ce l-a calificat pe Djokovic în semifinalele ATP Finals

Favoritul tribunelor la ATP Finals, italianul Jannik Sinner, a încheiat joi evoluţia din grupe învingându-l pe Holger Rune cu 6-2, 5-7, 6-4. În acest fel, i-a asigurat un loc în semifinale şi lui Novak Djokovic, de şase ori campion şi numărul 1 mondial, care a terminat astfel pe locul doi, după el.

541 afișări
Imaginea articolului Ce a spus Sinner după ce l-a calificat pe Djokovic în semifinalele ATP Finals

Ce a spus Sinner după ce l-a calificat pe Djokovic în semifinalele ATP Finals

Sinner şi-a completat victoriile iniţiale împotriva lui Stefanos Tsitsipas şi Djokovic cu a treia performanţă a săptămânii în Pala Alpitour, din Torino, transformând în setul decisiv o a şasea minge de break, pentru a înregistra o victorie după două ore şi 33 de minute, într-un meci care a oscilat de la un capăt la altul.

"Pentru mine a fost foarte important, a fost resetarea după victoria împotriva lui Novak", a declarat Sinner, citat de atptour. "Nu am câştigat niciodată împotriva lui [Rune], aşa că am încercat cu adevărat să dau tot ce am mai bun. Am început foarte bine. În partea a doua, el a servit mai bine, s-a mişcat mai bine, aşa că a fost un meci mult mai echilibrat. Setul al treilea ar fi putut merge în direcţia lui. La 4-3 am salvat o minge de break. A fost un pic ca un roller coaster astăzi, dar, evident, sunt foarte fericit şi bucuros că sunt în semifinale."

Sinner a părut jucătorul mai confortabil în primul set şi jumătate al meciului, dar mişcarea sa a părut compromisă de o aparentă problemă la spate, după jumătatea setului al doilea. Italianul a rezistat şi a dus meciul până în setul decisiv, profitând şi de sprijinul entuziast din tribune pentru a obţine prima sa victorie împotriva lui Rune în cele trei întâlniri directe dintre cei doi.

Acum, cu un palmares de 60-14 pentru sezonul 2023, Sinner este la două meciuri distanţă de a câştiga pentru prima dată cinci turnee la nivel de circuit ATP într-un singur an. Jucătorul de 22 de ani, care a devenit campion la Montpellier, Beijing, Toronto şi Viena în acest sezon, este primul italian care a ajuns în semifinalele probei de simplu în istoria de 54 de ani a ATP Finals.

"Înseamnă cu siguranţă mai mult să o fac aici, în Italia, la Torino, un loc special, un turneu special", a declarat Sinner despre obţinerea celei de-a 60-a victorii importante - cea mai mare pentru un italian în Era Open. "Sunt foarte fericit că am şansa de a mai avea cel puţin două meciuri. Sper să pot încheia anul într-un mod bun. Cred că merg în direcţia bună şi să vedem ce va urma."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici