Cel mai mare contract din istoria NBA: 264 milioane de dolari pentru cinci ani

Baschetbalistul Nikola Jokic şi formaţia Denver Nuggets au convenit asupra unui nou contract de 264 milioane de dolari, care devine astfel cel mai mare din istoria NBA, potrivit CNN.

605 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare contract din istoria NBA: 264 milioane de dolari pentru cinci ani

Conducerea clubului Denver Nuggets şi actualul MVP al NBA, Nikola Jokic, ar fi ajuns la un acord pentru o prelungire a contractului pe cinci ani, în valoare de 264 de milioane de dolari, cel mai mare acord din istoria NBA, potrivit lui Shams Charania de la The Athletic şi Stadium.

Charania a precizat că Jokic va avea o opţiune de jucător pentru sezonul 2027-28 în valoare de 60 de milioane de dolari.

În ultimele două sezoane, Jokic a avut o medie de 26,7 puncte fiind cel mai eficient jucător din NBA, potrivit Basketball-Reference.

De asemenea, jucătorul în vârstă de 27 de ani a contribuit la calificarea formaţiei Denver în playoff în fiecare dintre ultimele patru sezoane. Echipa a avut şi o prezenţă în finala Conferinţei de Vest în 2019-20.

Noul contract încă nu a fost semnat dar se pare că ambele părţi sunt de acord cu prevederile acestuia.

„Cred că, bineînţeles, dacă este oferită - dacă (oferta) este pe masă - bineînţeles că o voi accepta, pentru că îmi place foarte mult organizaţia şi îmi plac foarte mult oamenii care lucrează aici", a spus Jokic, potrivit lui Sam Amick de la The Athletic.

Amick a relatat că se aşteaptă ca Denver să-i ofere lui Jokic o prelungire de cinci ani care l-ar face cel mai bine plătit jucător din joc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici