Barcelona are nevoie de bani. Clubul catalan a vândut o parte din drepturile TV pentru o sumă uriaşă

Barcelona a vândut o parte din drepturile sale de televiziune pentru peste 200 de milioane de euro pentru a-şi ajuta finanţele, a anunţat joi clubul.

372 afișări
Imaginea articolului Barcelona are nevoie de bani. Clubul catalan a vândut o parte din drepturile TV pentru o sumă uriaşă

Clubul catalan a precizat că firma de investiţii Sixth Street va investi 207,5 milioane de euro în schimbul a 10% din drepturile TV ale clubului din campionatul spaniol pentru următorii 25 de ani, notează AP.

Barcelona a calificat acordul drept "un pas important în îmbunătăţirea resurselor financiare şi a poziţionării competitive a clubului".

Clubul a precizat că tranzacţia permite Barcelonei să genereze câştiguri totale de capital de 267 milioane de euro pentru sezonul actual.

"Activăm pârghiile economice şi executăm strategia noastră răbdătoare, sustenabilă şi eficientă pentru a consolida poziţia financiară a clubului", a declarat preşedintele clubului, Joan Laporta.

"Sixth Street este un susţinător dovedit al fotbalului, un investitor cu experienţă în domeniul sportului şi al mass-media la nivel mondial şi un partener care va contribui cu cunoştinţe şi resurse semnificative, permiţându-ne în acelaşi timp să ne gestionăm independent operaţiunile" a adăugat Laporta.

Barcelona începe să-şi revină din punct de vedere financiar după problemele care au dus la plecarea starului Lionel Messi anul trecut.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici