China şi-a setat obiectivul pentru Olimpiadă. Vrea doar aurul

  • China vrea să dea lovitura de imagine pe plan mondial prin obţinerea a cât mai multe medalii de aur
  • Oficialii de la Beijing şi-au reafirmat poziţia împotriva politizării Jocurilor Olimpice
  • În ciuda criticilor, competiţia ar putea facilita efecte benefice nebănuite pentru economia chineză
217 afișări
Imaginea articolului China şi-a setat obiectivul pentru Olimpiadă. Vrea doar aurul

Sursa foto: MediafaxFoto

Organizarea Jocurilor Olimpice este despre prestigiul global al Chinei şi al Partidului Comunist aflat la guvernare. Sportivii chinezi trebuie să obţină cât mai multe medalii de aur.

În pofida tuturor încercărilor prin care trece, de la pandemie, acuzaţii de genocid împotriva minorităţilor naţionale şi boicot diplomatic, toate acestea pot genera un efect benefic neaşteptat.

Buna gestionare a ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice va permite guvernului chinez să arate superioritate în raport cu controlul eficient al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. Iar acest fapt ar putea impulsiona economia chineză prin exportul metodelor de prevenţie către restul lumii, în cazul organizării sigure a unor evenimente sportive, artistice majore.

„Criticile frecvente ale Chinei la adresa naţiunilor occidentale care politizează sportul sunt cel puţin ironice, dacă nu complet ipocrite. Faptul că autorităţile chineze folosesc Jocurile Olimpice ca un eveniment politic major pentru a proiecta imaginea internaţională a Chinei, este complet ignorată momentan de restul lumii”, a declarat Steve Tsang, directorul Institutului Chinez de la Universitatea SOAS din Londra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici