Cinci din cei 12 stranieri convocaţi la naţională, "integralişti" la echipele lor de club

Cinci dintre cei 12 jucători convocaţi de la formaţii din străinătate de selecţionerul Răzvan Lucescu pentru partidele cu Franţa şi Austria, din preliminariile CM-2010, au evoluat pe toată durata meciurilor pe care echipele lor de club le-au disputat la sfârşitul săptămânii trecute.

14 afișări
Imaginea articolului Cinci din cei 12 stranieri convocaţi la naţională, "integralişti" la echipele lor de club

Cinci din cei 12 stranieri convocaţi la naţională, "integralişti" la echipele lor de club (Imagine: Bogdan Stamatin/MediafaxFoto)

Antrenorul echipei naţionale de forbal a României, Răzvan Lucescu

Cel mai mult a evoluat Răzvan Raţ, 120 de minute în Supercupa Europei, pe care echipa sa, Şahtior Doneţk, a pierdut-o, vineri, la Monaco, scor 0-1 după prelungiri, cu FC Barcelona.

Căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu (Inter Milano), a jucat pe toată durata derbiului cu AC Milan, pe care campioana Italiei l-a câştigat, sâmbătă, cu scorul de 4-0, în etapa a doua din Serie A.

Tot în etapa a doua din Italia, Paul Codrea a evoluat 90 de minute pentru Siena, în victoria obţinută, duminică, în deplasare, cu scorul 3-1, în faţa formaţiei Cagliari.

Maximilian Nicu (Hertha Berlin) a fost, de asemenea, "integralist" la partida pe care echipa sa a pierdut-o, duminică, pe teren propriu, scor 2-3, cu Werder Bremen, în etapa a IV-a din Bundesliga, la fel ca Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev), pe teren 90 de minute în înfrângerea formaţiei sale, suferită, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-2, cu Zakarpatia, în etapa a VI-a a campionatului Ucrainei.

În grupul jucătorilor care au evoluat pe întreaga durată a meciurilor echipelor lor de club poate fi inclus şi Mirel Rădoi, care a jucat 90 de minute, miercuri, în partida pe care echipa sa, Al Hilal, a câştigat-o, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, în faţa formaţiei Najran, în campionatul din Arabia Saudită.

Alături de aceştia, au mai jucat în week-end-ul recent încheiat Cristian Săpunaru (FC Porto), din minutul 79 al meciului câştigat în deplasare, sâmbătă, scor 3-1, cu Naval, în etapa a III-a din Portugalia şi Mihai Neşu (FC Utrecht), introdus pe teren în minutul 66 al partidei de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Sparta Rotterdam, scor 2-0, în etapa a V-a a primei ligi olandeze.

Atacantul Adrian Mutu şi fundaşul Dorin Goian nu au evoluat în acest week-end, amândoi fiind rezerve în partida Fiorentina - Palermo, scor 1-0, din cadrul etapei a II-a a campionatului Italiei.

În Bundesliga, Ciprian Marica a privit de asemenea de pe banca de rezerve meciul echipei sale, VfB Stuttgart, disputat pe teren propriu cu FC Nurnberg şi încheiat la egalitate, 0-0, în etapa a IV-a.

Mijlocaşul Tiberiu Ghioane ar putea juca în această seară pentru Dinamo Kiev în partida de pe teren propriu cu Metalurg Doneţk, din etapa a VI-a a campionatului Ucrainei, urmând să se alăture, marţi, lotului echipei naţionale a României în cantonament la Centrul Naţional Mogoşoaia.

Situaţia jucătorilor români din străinătate s-a îmbunătăţit în acest week-end, faţă de săptămâna trecută, când au evoluat doar patru "tricolori", Maximilian Nicu, Adrian Mutu, Paul Codrea şi Ionuţ Mazilu, numai ultimul jucând 90 de minute pentru echipa sa de club.

Echipa naţională a României întâlneşte reprezentativele Franţei (5 septembrie, ora 22.00, Saint-Denis) şi Austriei (9 septembrie, ora 20.45, Bucureşti), în grupa a 7-a a preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2010, zona Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici