Ciucă ar da un restart sportului românesc. Legislaţia, îmbunătăţită pentru atragerea banilor privaţi

Susţin propunerile de îmbunătăţire a cadrului legislativ naţional în ceea ce priveşte atragerea banilor privaţi în fotbal şi în sportul românesc în general, concomitent cu susţinerea financiară prin intermediul MS, transmite Nicolae Ciucă la Congresul FIFPRO- Division Europe General Assembly 2023.

162 afișări
Imaginea articolului Ciucă ar da un restart sportului românesc. Legislaţia, îmbunătăţită pentru atragerea banilor privaţi

Ciucă ar da un restart sportului românesc. Legislaţia, îmbunătăţită pentru atragerea banilor privaţi

„Fotbalul rămâne unul dintre cele mai iubite sporturi, reuşind să însufleţească stadioane întregi şi să inspire copii şi tineri din întreaga lume, trezindu-le dorinţa de joacă, de performanţă. România are o îndelungată tradiţie, iar legendele fotbalului nostru şi-au câştigat, prin talent şi antrenamente, locul binemeritat în echipele de vis ale suporterilor. Cu gândul la gloria de odinioară, dar şi cu speranţa că putem gusta din nou din cupa succesului, România are capacitatea de a redeveni remarcată şi remarcabilă în domeniul sportiv. Astfel, nu poate decât să ne onoreze faptul că acest eveniment de anvergură, organizat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Non-amatori din România, reuneşte sindicatele de profil din Europa”, afirmă Nicolae Ciucă într-un mesaj transmis la Congresul FIFPRO- Division Europe General Assembly 2023, organizat de BNS şi AFAN la Bucureşti.

El afirmă că apărarea intereselor colective şi individuale ale jucătorilor profesionişti este „o misiune comună”.

„Susţin propunerile de îmbunătăţire a cadrului legislativ naţional în ceea ce priveşte atragerea banilor privaţi în fotbal şi în sportul românesc în general, concomitent cu susţinerea financiară prin intermediul Ministerului Sportului- care vizează toate disciplinele sportive din România”, adaugă premierul.

Ciucă arată că, alături de finanţarea din bani publici, este necesară şi intensificarea eforturilor din partea conducătorilor federaţiilor sportive în atragerea de parteneri şi sponsori.

„În acest sens, Guvernul României analizează modalităţile de încurajare a finanţărilor în sport, prin măsuri fiscale adecvate. (...) Romania a investit şi continuă să investească la nivel naţional în infrastructură sportivă nouă. Până acum, în ultimii cinci ani de zile au fost finalizate cinci stadioane noi, cu o valoare de aproximativ 190 milioane euro. Avem în execuţie încă patru stadioane noi şi alte trei urmează să fie contractate, bugetul alocat fiind de aproximativ 600 mil euro. Toate aceste stadioane sunt puse la dispoziţia comunităţilor locale, care, la rândul lor, facilitează accesul cluburilor de fotbal în organizarea şi desfăşurarea competiţiilor fotbalistice. De asemenea, investim în săli polivalente, în bazine de înot, în patinoare artificiale şi nu în ultimul rând în săli de sport dedicate uzului didactic si sportului de masă. (...) fotbalul, care şi-a dovedit în istorie puterea de a pune în mişcare emoţiile şi oferi inspiraţie pentru performanţă, merită atenţia noastră şi recunoaşterea societăţii”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
fotbal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici