Clubul Manchester City SCAPĂ de ancheta UEFA privind încălcarea regulilor fair-play-ului financiar

Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) nu va declanşa o anchetă împotriva clubului englez Manchester City pentru o eventuală încălcare a regulilor fair-play-ului financiar, scrie, luni, BBC.

115 afișări
Imaginea articolului Clubul Manchester City SCAPĂ de ancheta UEFA privind încălcarea regulilor fair-play-ului financiar

Clubul Manchester City SCAPĂ de ancheta UEFA privind încălcarea regulilor fair-play-ului financiar

Liga Spaniolă de Fotbal ceruse ca şi clubul de pe Etihad să fie verificat, nu doar PSG, formţia împotriva căreia oficialii forului european de conducere al fotbalului au declanşat o procedură. Javier Tebas, preşedintele La Liga, a spus că "finanţarea de către stat distorsionează competiţiile europene şi creează o spirală inflaţionistă care dăunează iremediabil fotbalului".

"Clubul Manchester City nu va fi investigat cu privire la încălcarea regulilor fair-play-ului financiar. Orice rapoarte care menţionează o astfel de investigaţie sunt neîntemeiate", se arată într-un comunicat al UEFA, citat de BBC. Cluburile Manchester City şi PSG au mai avut probleme cu încălcarea regulilor fair-play-ului financiar în 2014.

PSG l-a transferat pe Neymar pentru 222 de milioane de euro, de la Barcelona, şi l-a împrumutat pe Kylian Mbappe, cu obligativitate de cumpărare definitivă, de la AS Monaco pentru 180 de milioane de euro. De partea cealaltă, Manchester City a cheltuit 244,3 milioane de euro pentru transferurile lui Benjamin Mendy şi Bernardo Silva (ambii de la AS Monaco), Kyle Walker (Tottenham), Ederson (Benfica), Danilo (Real Madrid), Douglas Luiz (Vasco Da Gama) şi Olarenwaju Kayode (Austria Vienna).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici