Cluburile nu sunt obligate să prezinte la LPF permisele de muncă ale extracomunitarilor

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că grupările din Liga I nu sunt obligate să prezinte la Liga Profesionistă de Fotbal permisele de muncă ale jucătorilor extracomunitari, conform unui articol introdus în 2009 în regulamentul FRF.

13 afișări
Imaginea articolului Cluburile nu sunt obligate să prezinte la LPF permisele de muncă ale extracomunitarilor

Cluburile nu sunt obligate să prezinte la LPF permisele de muncă ale extracomunitarilor (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"Pentru jucătorii extracomunitari noi cerem copii după paşaport sau paşapoarte, dacă au dublă cetăţenie. Cluburile nu sunt obligate să prezinte la noi permisele de muncă, asta intră sub incidenţa legii imigrării. Sunt regulamentele federaţiei, s-a introdus acest articol în vara anului trecut, nu este o decizie a LPF", a spus Valentin Alexandru.

Jucătorii extracomunitari care evoluează în România doar cu vize de turist, fără permis de muncă legal, se pot trezi oricând cu un control de la Oficialul Român pentru Imigrări, susţine oficialul LPF. "Dacă jucătorii nu au permis de muncă atunci riscă să se trezească la uşă cu un control şi să-i conducă direct la aeroport. Ei răspund pentru asta în faţa legii, nu în faţa noastră", a adăugat Alexandru.

Conform presei, în luna mai a anului 2009 Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a amendat FC Rapid la sesizarea Oficiului Român pentru Imigrări. Gruparea giuleşteană a fost sancţionată deoarece jucătorii Vladimir Bozovici, Cesinha, Radomir Djalovici şi Djordje Ivelja şi-au desfăşurat activitatea fără a avea permise de muncă.

Urmăreşte evoluţia echipei tale favorite, live pe telefonul tău mobil. Pentru mai multe detalii click aici

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici