Comisarii FIA au validat victoria lui Jenson Button în MP Canadei

Comisarii FIA au decis să nu dicteze nicio sancţiune împotriva lui Jenson Button (McLaren-Mercedes), în urma incidentelor în care el a fost implicat în MP al Canadei, soldate cu abandonul altor piloţi, astfel că victoria britanicului în cursa de duminică a fost confirmată.

230 afișări
Imaginea articolului Comisarii FIA au validat victoria lui Jenson Button în MP Canadei

Comisarii FIA au validat victoria lui Jenson Button în MP Canadei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În turul 8 al Marelui Premiu al Canadei, Lewis Hamilton a încercat să-l depăşească pe Jenson Button, care i-a închis traiectoria şi l-a forţat pe coechipierul său să atingă zidul de protecţie al circuitului şi să abandoneze. În turul 37, Button a fost din nou protagonistul unui incident, după ce l-a lovit pe Fernando Alonso şi l-a scos în decor. Monopostul spaniolului a rămas suspendat pe un vibrator, ceea ce a însemnat finalul cursei pentru pilotul de la Ferrari.

Comisarii FIA au analizat cele două momente ale Grand Prix-ului de la Montreal după încheierea cursei şi au ajuns la concluzia că Button nu este vinovat de producerea accidentelor.

Britanicul a câştigat, duminică, la Montreal, Marele Premiu al Canadei, a şaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, după ce l-a depăşit în ultimul tur pe Sebastian Vettel de la Red Bull, care a trecut al doilea linia de sosire. Pe locul trei s-a clasat Mark Webber (Red Bull), iar pe patru a terminat Michael Schumacher (Mercedes GP).

Aceasta a fost prima victorie a lui Button în acest sezon şi a doua cursă pe care Vettel nu o câştigă în 2011, după Marele Premiu al Chinei, în care a triumfat Lewis Hamilton. Înaintea MP Canadei, germanul de la Red Bull reuşise trei succese consecutive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici