Comitetul Executiv al FRF se confruntă cu un nou scandal. Un fotbalist ameninţă membrii acestuia cu plângeri penale pentru încălcarea statutelor FRF şi FIFA

Portarul Sorin Bobariu, în prezent sub contract cu gruparea Juventus Colentina, ameninţă membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal cu plângeri penale pentru încălcarea statutelor FRF şi FIFA în urma refuzului de punere în executare a unei decizii a Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

330 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al FRF se confruntă cu un nou scandal. Un fotbalist ameninţă membrii acestuia cu plângeri penale pentru încălcarea statutelor FRF şi FIFA

Sorin Bobariu (Imagine: Laurentiu Mich / MediafaxFoto)

Bobariu a solicitat în mai multe rânduri punerea în executare a hotărârii TAS din 10 aprilie, conform căreia fostul său club, CS Otopeni, este obligat la plata unei restanţe financiare în valoare de 36.500 de euro.

Conform unui comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, portarul în vârstă de 35 de ani a trimis deja o adresă către FIFA în care aduce la cunoştinţă forului internaţional situaţia sa. "În cursul zilei de 29.05.2012, am înaintat o solicitare către FIFA prin care am arătat că FRF pur şi simplu ignoră propriul Statut şi pe cel al FIFA, prin refuzul de a pune în executare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Am făcut nenumărate cereri către FRF în acest sens, dar sunt ignorat total. FRF nici măcar nu mi-a justificat în vreun fel motivul pentru care refuză să pună în executare aceasta decizie. Nu am primit niciun răspuns. Nu ştiu cine sunt persoanele care sprijină clubul CS Otopeni la FRF şi nu vreau să fac niciun fel de speculaţii. Ştiu că pentru alte litigii recente federaţia a pus în executare imediat decizia TAS-ului (cazul Sepsi Laszlo vs. FC Timişoara). Dacă lucrurile nu se vor rezolva voi fi nevoit să formulez plângeri penale împotriva membrilor Comitetului Executiv şi a persoanelor vinovate de încălcarea flagrantă a Statutului FRF. Nu cred că preşedintele FRF cunoaşte această situaţie pentru că nu ar fi permis aşa ceva, însă voi încerca să merg în audienţă la dânsul", a declarat Sorin Bobariu.

În lunile septembrie şi noiembrie 2011, comisiile jurisdicţionale ale FRF, respectiv Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor şi Comisia de Recurs, au respins acţiunea jucătorului Sorin Bobariu iniţiată pentru recuperarea unor drepturi contractuale de 36.500 de euro de la CS Otopeni. Portarul a apelat apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care a desfiinţat deciziile comisiilor FRF şi a obligat CS Otopeni să-i plăteasca drepturile contractuale prin hotărârea din 10 aprilie 2012.

Potrivit statutului, FRF trebuie să pună în executare prin intermediul Comitetului Executiv o decizie a TAS. Jucătorul Sorin Bobariu susţine că a solicitat în mod expres punerea în executare a deciziei TAS încă din 11 aprilie, şi că de atunci au avut loc mai multe şedinţe ale Comitetului Executiv al FRF fără ca această procedură să fie luată în discuţie.

Într-o situaţie similară se află şi jucătorul Laurenţiu Ivan care are de recuperat din partea grupării CS Otopeni suma de 10.500 de franci elveţieni, reprezentând cheltuieli de judecată. Ivan a câştigat la TAS litigiul cu CS Otopeni, prin care gruparea din Liga a II-a a fost obligată la plata unor restanţe contractuale în valoare de 74.500 de euro şi 3.000 de euro. Comitetul Executiv al FRF din 17 februarie a pus în executare această hotărâre a TAS din 31 ianuarie 2012. Cu toate acestea, hotărârea TAS privind plata de către CS Otopeni a cheltuielilor de judecată în valoare de 10.500 de franci elveţieni, achitaţi în avans de Laurenţiu Ivan, nu a fost încă pusă în executare.

"TAS a obligat clubul CS Otopeni să-mi plătească şi cheltuieli de judecată de 10.500 de franci elveţieni de acum trei luni însă până acum federaţia nu a pus în executare această decizie. Probabil că dacă erau decizii în favoarea cluburilor erau puse în executare imediat, aşa cum prevede statutul FRF, prin hotărâre a Comitetului Executiv. Îmi voi căuta dreptatea în altă parte de acum. Sper doar ca persoanele care impiedică această executare să fie conştiente de reprecursiuni", a declarat Laurenţiu Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici