Condescu: Ilie Iordache are să ne dea 26.100 de lei

Preşedintele Marin Condescu a declarat, luni, că mijlocaşul Ilie Iordache trebuie să achite clubului Pandurii suma de 26.100 de lei conform unei sentinţe emise, vineri, de Tribunalul Gorj.

52 afișări
Imaginea articolului Condescu: Ilie Iordache are să ne dea 26.100 de lei

Condescu: Ilie Iordache are să ne dea 26.100 de lei (Imagine: Mircea Rosca /Mediafax Foto)

Tribunalul Gorj a dat sentinţa finală pe fond în procesul dintre clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi jucătorul Ilie Iordache. "Sentinţa civilă numărul 44 din 11.02.2010, pe fond, a respins cererea de chemare în judecată formulată de intimatul Ilie Iordache şi menţine hotărârea numărul 343 din 17.02.2009 pronunţată de Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal", se arată în documentul transmis clubului Pandurii de Tribunalul Gorj .

Prin sentinţa civilă nr. 173 din 09.07.2009, gruparea din Târgu Jiu câştigase procesul cu Iordache, atunci fiind respinse excepţiile invocate de pârât şi admisă acţiunea în anulare a deciziei 77/CF/2009. Între timp jucătorul a făcut recurs la decizia tribunalului, acum stabilindu-se că jucătorul are de plată către clubul Pandurii suma de 26.100 de lei.

"La instanţa de la Târgu Jiu, câştigasem suspendarea şi anularea hotărârii CAF, dar şi pe fond am câştigat acum procesul. Iordache are să ne dea 261 milioane de lei vechi. Nu ştiu cum o să evolueze cazul, dar noi nu vom face nimic împotriva sa, nu-l suspendăm, îl lăsăm să joace. Îl las pe Iordache să joace unde vrea el", a explicat preşedintele Marin Condescu.

Preşedintele clubului din Târgu Jiu se aşteaptă acum ca LPF şi FRF să anuleze amenzile dictate împotriva clubului Pandurii. "Poate în ultima clipă Liga şi Federaţia o să-şi dea seama că noi am avut dreptate şi să revină asupra comportamentului ciudat pe care l-au avut în acest caz. Atât cei care conduc organismele cât şi cei din comisiile respective. Noi nu vom face absolut nimic dacă lucrurile se vor desfăşura în condiţii normale. Dar trebuie reconsiderată poziţia pe care au avut-o cei din Federaţie şi Ligă. Să anuleze amenda de 1,5 miliarde, pentru că am avut dreptate", a precizat Condescu.

Clubul Pandurii are de recuperat şi banii plătiţi la TAS, acolo unde cazul Ilie Iordache nu s-a mai judecat pentru că LPF nu a plătit partea sa din cheltuielile de judecată. "Avem de recuperat cei 20.000 de mii de euro de la TAS. Am vorbit cu cei de acolo şi sunt de acord să ne restituie banii. Ei nu au mai judecat acest caz pentru că LPF nu şi-a plătit partea sa din contribuţie", a precizat Condescu.

Jucătorul Ilie Iordache a fost declarat liber de contract în litigiul cu gruparea Pandurii Târgu Jiu de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) din cadrul FRF, motiv pentru care preşedintele Marin Condescu s-a adresat Tribunalului Gorj, obţinând o decizie de suspendare a punerii în aplicare a hotărârii luate pe linie sportivă. Ulterior, această decizie a Tribunalului Gorj a fost casată de Curtea de Apel Craiova şi retrimisă spre judecare.

Iordache este acum jucătorul clubului AEK Atena, el fiind împrumutat până la finalul sezonului 2009/2010 la echipa Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici