Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depăşit pe Messi şi Ronaldo

  • Luptătorul de MMA, irlandezul Conor McGregor, a fost desemnat pentru prima dată în carieră cel mai bine plătit sportiv al planetei, conform celor de la Forbes, după ce a acumulat 180 milioane de dolari americani în ultimul an.
  • Dak Prescott şi LeBron James au prins top 5, după Messi şi Ronaldo.
5396 afișări
Imaginea articolului Conor McGregor, cel mai bine plătit sportiv din lume. Irlandezul i-a depăşit pe Messi şi Ronaldo

Sursa foto: profimedia

Conor McGregor este considerat de revista Forbes cel mai bine plătit sportiv din lume în ultimul an, depăşindu-i pe lui Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

În perioada de 12 luni, care s-a încheiat la 1 mai 2021, luptătorul irlandez MMA McGregor a câştigat 180 de milioane de dolari, o cifră despre care Forbes susţine că include 158 milioane de dolari din acţiuni şi din recenta vânzare a pachetului majoritar al mărcii sale de whisky .

El a câştigat doar 22 de milioane de dolari din participarea în competiţiile de arte marţiale mixte, el pierzând anul acesta, în ianuarie meciul revanşă împotriva lui Dustin Poirier.

Este prima oară când sportivul de 32 de ani ocupă locul 1 în topul Forbes şi a doua sa apariţie în top 10. McGregor a mai ocupat locul 4, cu 99 milioane de dolari, în 2018, după confruntarea cu Floyd Mayweather.

McGregor a susţinut recent că a purtat discuţii pentru cumpărarea de acţiuni la clubul de fotbal Celtic Glasgow, de la acţionarul principal Dermot Desmond, adăugând că ar putea face „lucruri mari pentru club”. El amai afirmat că îi place Manchester United şi s-a arătat interesat să investească la clubul englez.

Atacantul Barcelonei şi al naţionalei Argentinei, Leo Messi, este al doilea n top, stabilind un record ca fotbalist, el realizând cele mai mari venituri în acest sport, adăugându-şi în conturi 130 de milioane de dolari. Portughezul Cristiano Ronaldo a câştigat 120 de milioane de dolari, cu care ocupă locul trei în top 10 cei mai bine plătiţi sportivi.

Locul 4 în top îi revine jucătorului de fotbal american, quarterback-ul NFL Dak Prescott, de la Dallas Cowboys, cu 107,5 milioane dolari.

De patru ori campion în NBA, LeBron James încheie top 5 cu 96,5 milioane dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici