Constantina Diţă a primit Premiul Naţional pentru Sport

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diţă, a primit, sâmbătă, la Izvorani, în cadrul unei gale organizate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Ministerul Tineretului şi Sportului, "Premiul Naţional pentru Sport".

32 afișări
Imaginea articolului Constantina Diţă a primit Premiul Naţional pentru Sport

Constantina Diţă a primit Premiul Naţional pentru Sport (Imagine: Bogdan Maran - Mediafax Foto)

Constantina Diţă a declarat că speră să fie iubită şi în România, nu doar în străinătate. "Mă bucur de succes şi că am primit acest premiu din partea MTS şi COSR. Mă bucur că sunt româncă, că reprezint România şi vreau să fiu iubită aici. Mă onorează să fiu aleasă alături de toţi sportivii care au obţinut acest premiu începând din 1933. Sper să se construiască şi stadioane de atletism în România pentru a se organiza chiar un Campionat Mondial", a spus Diţă, care doreşte să implementeze nişte programe pentru atletism destinate copiilor cu handicap şi a celor cu nevoi materiale.

Judoka Alina Dumitru, care a primit un premiu la categoria "Laureaţi individual - probe olimpice - feminin", a afirmat că era de aşteptat să primească o asemenea distincţie. "Era un premiu la care mă aşteptam pentru anul 2008. Sunt onorată că am primit acest premiu. Orice medalie obţinută la Jocurile Olimpice este recunoscută de toţi cei care au făcut sport de performanţă. Am reînceput pregătirea din 5 ianuarie şi vom vedea cum o să fiu la turneele de pregătire, iar în funcţie de asta voi vedea dacă voi participa la Campionatul European, dacă nu, baza va fi Campionatul Mondial, pentru că îmi lipseşte din palmares", a completat Dumitru.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, crede că Bucureşti va putea organiza în condiţii optime finala Ligii Europa din 2012. "Avem timp suficient pentru a fi foarte bine pregătiţi pentru o competiţie de o asemenea anvergură, pentru noi este important ca să se desfăşoare cât mai multe evenimente în domeniul sportiv în România, pentru că ne ajută să punem în valoare ceea ce avem", a adăugat Ridzi.

În cadrul aceleeaşi gale au mai fost acordate următoarele premii:

Categoria "Laureaţi individual - probe olimpice - masculin" - Mihai Covaliu (scrimă)

Categoria "Laureaţi individual - probe olimpice - feminin" - Sandra Izbaşa (gimnastică), Alina Dumitru (judo), Ana Maria Brânză (scrimă)

Categoria "Laureaţi echipe/echipaje - probe olimpice - feminin" - echipajul de canotaj două rame fără cârmaci (Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu), echipajul de canotaj 8+1 (Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Eniko Brabaş, Constanţa Burcică, Doina Ignat, Simona Muşat, Ioana Papuc, Rodica Şerban, Elena Georgescu, Ana Maria Apachiţei, Camelia Lupaşcu şi Teodora Stoica), echipa naţională de gimnastică (Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Gabriela Drăgoi, Gabriela Acatrinei, Andreea Grigore, Anamaria Tămârjan)

Categoria "Laureaţi sporturi paralimpice" - Eduard Carol Novak - medaliat cu argint în proba de şosea - contratimp din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Beijing. Novak a avut parte de cele mai multe aplauze din partea tuturor celor prezenţi la eveniment.

Categoria "Antrenori Sporturi Olimpice" - Karoly Novak (ciclism), Dan Găureanu (scrimă), Dan Podeanu (scrimă), Florin Bercean (judo), Nicolae Forminte (gimnastică), Mircea Roman (canotaj), Valeriu Tomescu (atletism)

Categoria "Antrenori Sporturi Neolimpice" - Maria Fumea (gimnastică aerobică), Aurel Pătru şi Amatto Zaharia (arte marţiale).

Premiul Fair Play i-a fost acordat canotoarei Doina Ignat, care după finala de la 8+1 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, şi-a cerut scuze pentru locul trei ocupat de echipajul românesc.

Premiul pentru întreaga carieră l-a primit, în lipsă, fosta gimnastă Maria Simionescu.

Categoria "Laureaţi individual - sporturi neolimpice - feminin" - Alina Soare (arte marţiale)

Categoria "Laureaţi individual - sporturi neolimpice - masculin" - Bogdan Lipianu (arte marţiale), Georgel Bobiş (fotbal tenis), Corneliu Costiniuc (modelism)

Categoria "Laureaţi echipe/echipaje - sporturi neolimpice" - echipa naţională de gimnastică aerobică şi echipa naţională de rugby Under 21.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici