Copos: Se face o mare greşeală că Arena Naţională se inaugurează cu 55.000 de spectatori în tribune

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că se face o mare greşeală că Arena Naţională se inaugurează cu 55.000 de spectatori în tribune, precizând că noul stadion ar trebui să găzduiască înainte meciuri cu 10-20.000 de suporteri.

408 afișări
Imaginea articolului Copos: Se face o mare greşeală că Arena Naţională se inaugurează cu 55.000 de spectatori în tribune

Copos: Se face o mare greşeală că Arena Naţională se inaugurează cu 55.000 de spectatori în tribune (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Arena Naţională este fantastică, domnul Oprescu a realizat acolo ceva extraordinar. Din păcate însă se face o mare greşeală prin inaugurarea stadionului direct cu 55.000 de spectatori în tribune, adică la capacitate maximă. Ar trebui mai întâi să aibă loc repetiţii cu 3-4 meciuri la care să asiste 10-15-20.000 de spectatori. Aşa se procedează peste tot în străinătate", a spus oficialul rapidist.

Copos a adăugat că pentru Rapid nu este nicio problemă faptul că nu poate închiria Arena Naţională pentru meciurile de pe teren propriu din Liga Europa, precizând că Timişoara este o soluţie foarte bună. "Noi nu avem nicio problemă, aşteptăm până în septembrie, după meciul României cu Franţa. Până atunci jucăm în play-off la Timişoara. Este o soluţie foarte bună pentru noi, aşa ne apropiem de suporterii timişoreni care suferă în această perioadă după ce au rămas fără echipă în Liga I şi în cupele europene", a afirmat George Copos.

Dintre echipele CD Nacional (Portugalia), FC Sion (Elveţia), PFC Litex Loveci (Bulgaria), SV Ried (Austria), FK Rabotnicki (Macedonia) şi WKS Slask Wroclaw (Polonia), posibile adversare ale formaţiei giuleştene în play-off-ul Ligii Europa, George Copos ar vrea să evite formaţia din Madeira. "Nu am o preferinţă, dar aş vrea să evităm pe Nacional Madeira. E prea departe", a explicat acţionarul rapidist.

Clubul Sportiv Rapid a reziliat, la 14 iulie, contractul cu FC Rapid privind folosirea arenei "Giuleşti-Valentin Stănescu" din cauza datoriilor pe care clubul de fotbal le are către proprietarul bazei, iar conducerea grupării din Liga I a decis să dispute primul meci din noul sezon pe stadionul formaţiei Sportul Studenţesc.

Preşedintele CS Rapid, Vali Ionescu Caciureac, a anunţat că nu se pune problema să se negocieze alt contract cu FC Rapid până când clubul de fotbal nu achită datoria de aproximativ 150.000 de euro. De cealaltă parte, FC Rapid susţine că suma pe care o datorează este de doar 131.769,21 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici