Copos şi Taher neagă semnarea unui memorandum pentru vânzarea clubului Rapid

Principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că nu a semnat un memorandum cu Griro SA pentru vânzarea acţiunilor pe care le deţine la clubul giuleşteană.

17 afișări
Imaginea articolului Copos şi Taher neagă semnarea unui memorandum pentru vânzarea clubului Rapid

Copos şi Taher neagă semnarea unui memorandum pentru vânzarea clubului Rapid (Sursa: Mediafax Foto)

"Nu avem cum să semnăm un astfel de contract. Pentru a semna aşa ceva e nevoie de luni de zile. E exclus să am o înţelegere cu domnul Taher. Sunt lucruri neadevărate. Am discutat cu dânsul despre ce produc ei la Atelierele Griviţa şi despre ce produce Ana Imep. Am fost vineri la Griro, am văzut ce fac. Poate am vorbit pe final cu domnul Taher şi despre Rapid, dar nicidecum despre o vânzare a clubului către Atelierele Griviţa. Şi oricum, nu cred că Griro ar avea puterea să susţină financiar un buget de zece milioane de euro pe an", a afirmat Copos.

Oficialul giuleştean a negat şi varianta susţinută de finanţatorul clubului Steaua, Gigi Becali, care afirmase că probabil acesta a pus gaj acţiunile pe care le deţine la SC FC Rapid SA pentru a împrumuta o sumă de bani. "Nu mai credeţi ce spune domnul George Becali, pentru că el face foarte multe tranzacţii cash, Holdingul Ana face doar tranzacţii prin bănci, cum să facă împrumut de la o persoană privată? Este adevărat, avem un proiect important, Ana Tower, care are ca termen de finalizare anul 2010, dar nu are nicio legătură cu Rapidul.", a adăugat Copos.

Acţionarul majoritar a menţionat că deocamdată nu s-a gândit cât valorează SC FC Rapid SA. "Sunt dezamăgit de ce se întâmplă Rapid, dar asta nu înseamnă că voi vinde imediat clubul. O echipă nu se poate vinde peste noapte. Nu m-am gândit încă la cât ar costa clubul Rapid. Nu ştiu dacă este posibil să mai vină un investitor alături de mine la Rapid", a explicat George Copos.

Ulterior, principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a infirmat, pe site-ul oficial al grupării "alb-vişinii", că ar fi cedat acţiuni la clubul giuleştean către societatea Griro SA, companie pe care o numeşte în comunicat "Atelierele Griviţa".

"În legătură cu informaţiile vehiculate în mass media referitoare la o presupusă vânzare a unui pachet de acţiuni ale SC Fotbal Club Rapid Bucureşti SA, infirm categoric aceste zvonuri. Nu cred că atelierele Griviţa ar putea dispune de sumele necesare unei astfel de tranzacţii ori susţinerii unei echipe de fotbal de talia Rapidului. Am toată admiraţia faţă de oamenii de la Atelierele Griviţa, care au înfiinţat Rapidul, în anul 1923, dar această admiraţie nu mă poate determina să le ofer pachetul majoritar de acţiuni de la FC Rapid. În ceea ce priveşte afirmaţiile potrivit cărora tranzacţia ar fi fost deja încheiată şi ar avea legătură cu finanţarea unor proiecte imobiliare, acestea sunt simple fabulaţii, tipice pentru domnul Gigi Becali", se arată în comunicatul de pe site-ul fcrapid.ro.

Realitatea TV a anunţat, luni, că principalul acţionar al FC Rapid, George Copos, a semnat un memorandum cu firma Griro SA pentru vânzarea a 80 la sută din acţiunile pe care le deţine la clubul giuleştean. Potrivit sursei citate, memorandumumul ar fi primul pas în vânzarea FC Rapid de către George Copos firmei Griro SA. Sumele vechiculate pentru vânzarea clubului Rapid, potrivit sursei citate, au fost de 25-30 de milioane de euro iniţial, mai apoi existând şi varianta a 100 de milioane de euro. Realitatea TV a mai precizat că Griro SA, care activează în domeniul siderurgiei, a fost preluată de la AVAS în 2003 şi este administrată de Taher.

Omul de afaceri Fathi Taher a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că nu s-a semnat vreun fel de acord între Griro şi FC Rapid pentru preluarea a 80 la sută din acţiunile deţinute de George Copos la gruparea giuleşteană. "Nu! Nu a fost vorba despre asta. Domnul Copos are nevoie de bani? Eu nu am auzit aşa ceva. Eu ştiu că e prosper, e foarte bine. E un subiect care nu are nicio legătură cu noi. Copos nu a luat de la mine niciun dolar. Nu s-a semnat niciun memorandum, nicio hârtie între Griro şi Rapid. Repet, nu s-a semnat niciun act între Griro şi Rapid", a precizat Taher pentru MEDIAFAX.

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a sugerat că probabil George Copos a pus gaj acţiunile pe care le deţine la SC FC Rapid SA pentru a împrumuta o sumă de bani. "Cred 99 la sută că George Copos a luat nişte bani şi a semnat un memorandum. Probabil că a gajat acţiunile de la Rapid pentru a lua nişte bani. Pentru că nicio bancă nu-ţi dă bani pentru acţiuni la un club de fotbal, pentru că este o activitate nerentabilă. Copos face nişte investiţii mari, construieşte un turn şi probabil are nevoie de 10 milioane pentru o afacere. Va răscumpăra sigur pentru că e vorba de 10 milioane. El a avut ofertă de la Vântu de 35 de milioane, de ce ar vinde pe 10 milioane. Cât valorează acum 80 la sută? Aproximativ 40 de milioane. E o activitate pur comercială. Pe Taher nu îl interesează, pentru că eu am avut o discuţie cu el şi despre alte cluburi mai importante. Pe mine m-a întrebat acum 3 zile Taher şi i-am zis: «Dacă te interesează imaginea, bine, dacă nu, bani n-o să scoţi din fotbal», şi el a zis: «Nu»", a spus Gigi Becali.

Taher a negat şi aceste informaţii furnizate de Becali, conform cărora Copos ar fi pus gaj acţiunile clubului Rapid pentru a lua un împrumut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici