Cosmin Contra este noul selecţioner al României după votul Comitetului Executiv: Nu cred că există ceva mai mare decât să antrenezi echipa ta naţională

Propunerea Federaţiei Române de Fotbal pentru postul de selecţioner a fost votată vineri în unanimitate de membrii Comitetului Executiv. Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea la EURO 2020. Antrenorul Cosmin Contra a susţinut prima conferinţă de presă din postura de selecţioner al României. Conştient că vine la naţională într-un moment dificil, fostul antrenor la lui Dinamo le-a spus jurnaliştilor că urmăreşte peste 60 de jucători.

379 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra este noul selecţioner al României după votul Comitetului Executiv:  Nu cred că există ceva mai mare decât să antrenezi echipa ta naţională

Cosmin Contra este noul selecţioner al României după votul Comitetului Executiv: Nu cred că există ceva mai mare decât să antrenezi echipa ta naţională

Cosmin Contra a fost validat de Comitetul Executiv al FRF, ultimul pas înainte de a deveni selecţionerul României cu acte în regulă. Membrii CEx au votat în unanimitate propunerea lui Răzvan Burleanu şi fostul fundaş dreapta se va ocupa acum de destinele echipei naţionale. Contractul se întinde pe o perioadă de doi ani şi are ca obiectiv calificarea la EURO 2020. În funcţie de realizarea acestuia, înţelegerea va fi prelungită sau nu.

Contra a fost prezent şi el pentru câteva momente la şedinţă şi a declarat că ”este obligatoriu ca naţionala să se califice la EURO 2020”. Conferinţa de prezentare a noului selecţioner va avea loc de la ora 19:00.

Tot vineri, Comitetul Executiv a validat demiterea lui Christoph Daum. Antrenorul german a rămas însă fără ultimele două salarii din contractul pe care-l mai avea. CEx a decis astfel să-i achite doar remuneraţia pe luna octombrie, 45.000 de euro, nu şi pe lunile noiembrie şi decembrie.

De asemenea, tot vineri a fost votat bugetul pentru meciurile cu Kazahstan şi Danemarca, ultimele două din preliminariile CM 2018. Este vorba despre 395.000 de euro.

Conştient că preia echia naţională într-un moment greu, Cosmin Contra a dezvăluit că primul său obiectiv e să schimbe opinia publicului român despre prima reprezentativă:

"În primul rând, vreau să mulţumesc membrilor Comisiei Tehnice pentru că m-au propus. De asemenea, mulţumesc membriilor Comitetului Executiv pentru că m-a votat. Sunt pregătit pentru această provocare. Ştiu ce mă aşteaptă. Vin într-un moment greu la echipa naţională. Împreună cu jucătorii, trebuie să schimbăm părerea publicului despre această echipă. Sper să revenim în a doua urnă valorică, să ne batem de la egal la egal cu marile forţe ale fotbalului. Pentru mine, să ajungi selecţioner, este ca şi cum ai antrena o echipă de top din lume. Nu cred că există ceva mai mare decât să antrenezi echipa ta naţională", a spus Contra în cadrul conferinţei de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici