Cosmin Contra, în vizorul procurorilor pentru un posibil fals în declaraţii (Video)

Fotbalistul Cosmin Contra ar putea fi cercetat de procurori pentru că ar fi încercat să îi inducă în eroare pe anchetatori în timpul cercetărilor penale din dosarul transferurilor de jucători, după ce s-a constatat că declaraţiile date de acesta la Direcţia Naţională Anticorupţie nu corespund.

34 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra, în vizorul procurorilor pentru un posibil fals în declaraţii (Video)

Cosmin Contra, în vizorul procurorilor pentru un posibil fals în declaraţii (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii arată că declaraţia dată de Cosmin Contra în calitate de martor în dosarul tansferurilor "urmează a face obiectul unui dosar penal separat, în baza disjungerii ce va fi dispusă prin rechizitoriu".

"Pe aceeaşi linie cu Contra Cosmin se înscrie şi apărătorul învinuitului Borcea Cristian, care, prin memoriul depus confirmă că sumele de bani care au depăşit plafonul de 800.000 de dolari au fost plătite direct agentului Becali Ioan. Dat fiind faptul că Deportivo Alaves a nominalizat clubul Dinamo Bucureşti pe toate dispoziţiile de plată ca fiind beneficiarul sumei de transfer stabilită la 1.812.500 de dolari, având în vedere şi falsificarea unei hotărâri (ce va fi tratată în secţiunea destinată Consiliului de Administraţie al Dinamo Bucureşti), inexistenţa documentelor (ce se pretind a fi încheiate cu partea spaniolă privind virarea sumelor de bani în contul lui Becali Ioan din Elveţia) în actele înaintate prin comisia rogatorie şi văzând şi dispoziţia exclusivă a învinuitului Borcea Cristian de a renunţa la suma de 593.750 de dolari în favoarea disputării unor meciuri amicale cu A.C. Milan (dacă afirmaţiile lui Contra Cosmin şi ale apărătorului învinuitului Borcea Cristian ar fi fost reale, învinuitul Borcea Cristian nu ar fi putut renunţa unilateral la suma de 593.750 de dolari care nu îi aparţinea, iar contractul din 30.06.2001 ar fi trebuit semnat obligatoriu de Contra Cosmin sau de Becali Ioan), este evident că Dinamo Bucureşti l-a transferat pe Contra Cosmin cu suma de 1.812.500 dolari, însă învinuiţii Borcea Cristian şi Becali Ioan şi-au însuşit în mod fraudulos suma de 1.012.500 de dolari", precizează anchetatorii în actul de inculpare.

Potrivit documentului citat, contractul de transfer a lui Contra a fost semnat în iunie 1999 de Cristian Borcea, preşedinte executiv al Clubului Dinamo, şi clubul spaniol El Deportivo Alaves.

Valoarea reală de transfer ştiută de clubul Deportivo Alaves era de 1.812.500 de dolari, în timp ce valoarea prezentată de oamenii de fotbal în România a fost de 800.000 de dolari, susţin procurorii.

Procurorii DNA au trimis în judecată opt oameni de fotbal, pentru efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate.

Procesul în dosarul transferurilor de jucători va începe în 7 noiembrie la ICCJ.

Ancheta efectuată în acest dosar a costat un milion de lei, fiind justificată prin multitudinea comisiilor rogatorii, traduceri, deplasări în vederea ridicării de documente şi va fi suportată de cei opt inculpaţi dacă instanţa va stabili că sunt vinovaţi.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici