Cosmin Hănceanu a câştigat medalia de bronz în proba de sabie, la CM de scrimă

Românul Cosmin Hănceanu a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz în proba individuală de sabie din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă, după ce a ajuns până în semifinalele competiţiei de la Paris, fază în care a fost învins de coreeanul Woo Young Won.

21 afișări
Imaginea articolului Cosmin Hănceanu a câştigat medalia de bronz în proba de sabie, la CM de scrimă

Cosmin Hănceanu a câştigat medalia de bronz în proba de sabie, la CM de scrimă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Hănceanu a pierdut în penultimul act al CM de la Paris, cu scorul de 10-15.

Până în semifinale, Cosmin Hănceanu a trecut, în primul tur al competiţiei, de Zhanserik Turlibekov (Kazakhstan), scor 15-7, în al doilea tur de ucraineanul Dmitro Boiko, scor 15-9, în turul al treilea de românul Tiberiu Dolniceanu, scor 15-10, în optimi, de ucraineanul Dmitro Pundik, scor 15-10, iar în sferturi, de rusul Alexei Iakimenko, scor 15-13.

La proba de sabie masculin au mai participat încă trei români, care nu au trecut mai departe de turul al treilea. Astfel, vicecampionul mondial de anul trecut, Rareş Dumitrescu, a fost eliminat în turul al treilea al competiţiei de bielorusul Dmitri Lapkes, cu scorul de 15-14. Un alt român, Florin Zalomir, s-a oprit tot în cele de-al treilea tur al probei individuale de sabie, pierzând în faţa ungurului Aron Szilagyi, 15-14. De asemenea, Tiberiu Dolniceanu a părăsit competiţia în turul al treilea, fiind învins de Cosmin Hănceanu.

În proba feminină de sabie, desfăşurată tot sâmbătă, la Paris, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Mihaela Bulică, românca ajungând până în şaisprezecimile competiţiei. Bulică a fost eliminată de canadianca Olga Ovtcinnikova, scor 15-13.

Elena Munteanu a înregistrat aceeaşi performanţă, fiind eliminată în şaisprezecimile competiţiei de germanca Stefanie Kubissa, cu scorul de 15-5.

Bianca Pelei a părăsit competiţia din primul tur, după ce a pierdut în faţa chinezoaicei Hong Ni, scor 15-11, în vreme ce Bianca Pascu a fost învinsă de unguroaica Orsolya Nagy, scor 15-11.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici