Cosmin Olăroiu va fi selecţionerul Arabiei Saudite

Antrenorul echipei Al Ahli, Cosmin Olăroiu, va fi selecţionerul naţionalei Arabiei Saudite, el urmând să pregătească prima reprezentivă la Cupa Asiei pe naţiuni, competiţie care se va desfăşura din 9 ianuarie 2015, în Australia, informează site-ul oficial al clubului din Emiratele Arabe Unite.

227 afișări
Imaginea articolului Cosmin Olăroiu va fi selecţionerul Arabiei Saudite

Cosmin Olăroiu va fi selecţionerul Arabiei Saudite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Federaţia de fotbal din Arabia Saudită a trimis, duminică dimineaţă, o adresă oficială clubului Al Ahli, prin care-i întreba pe conducătorii grupării din Emiratele Arabe Unite dacă sunt de acord să-i permită lui Olăroiu să preia naţionala saudită pentru o lună. Luni seară, Olăroiu a anunţat că preşedintele clubului Al Ahli, Şeicul Hamdan bin Mohammed, a acceptat ca el să antreneze echipa naţională a statului vecin.

Într-o declaraţie pentru sursa citată, Olăroiu a afirmat că este onorat de propunerea primită, dar a precizat că nu ar fi fost de acord să devină selecţioner dacă nu ar fi urmat o perioadă de pauză în campionatul Emiratelor Arabe Unite. El a adăugat că va prelua noua funcţie după meciul pe care Al Ahli îl va disputa, sâmbătă, cu pe teren propriu, cu Bani Yas, în etapa a XIII-a a campionatului din Emirate.

Luni seară, formaţia Al Ahli a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Al Wahda, pregătită de Jose Peseiro, de asemenea fost selecţioner al Arabiei Saudite.

După meci, portughezul i-a urat succes lui Olăroiu, despre care a spus că este unul dintre cei mai de succes manageri din Emirate. "Cosmin a mai lucrat în Arabia Saudită (n.r. - la Al Hilal) şi este conştient de această provocare. El este unul dintre cei mai de succes manageri din Emiratele Arabe Unite şi nu văd de ce nu ar avea rezultate bune cu naţionala Arabiei Saudite. Nu pot decât să-i urez succes", a spus Peseiro, potrivit publicaţiei The National.

Olăroiu avea contract cu Al Ahli până în 2016. Este posibil ca antrenorul român să rămână în funcţie la conducerea tehnică a naţionalei saudite şi după Cupa Asiei, în funcţie de rezultatele pe care le va obţine.

La 6 decembrie, predecesorul lui Olăroiu, spaniolul Juan Ramon Lopez Caro, fost tehnician şi la FC Vaslui, a fost demis din funcţia de selecţioner al Arabiei Saudite, după ce echipa a pierdut finala Cupei Golfului, la Riyadh, scor 1-2, cu naţionala Qataraului. Lopez Caro a câştigat numai zece dintre cele 21 de meciuri pe care formaţia le-a disputat în mandatul său.

Cupa Asiei va începe la 9 ianuarie 2015. Arabia Saudită face parte din Grupa B, alături de Uzbekistan, China şi Coreea de Nord. Arabia Saudită va juca primul meci, în 10 ianuarie, la Brisbane, cu China.

Cosmin Olăroiu se află în ţările arabe din 2007 şi a antrenat până în prezent echipele Al Hilal (Arabia Saudită), Al Sadd (Qatar), Al Ain (Emiratele Arabe Unite) şi Al Ahli Dubai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici