Cristiano Ronaldo a reuşit o performanţă uimitoare: Fotbalistul lui Juventus a ajuns la 699 de goluri înscrise în carieră

Cristiano Ronaldo (34 de ani) a ajuns la 699 de goluri înscrise în carieră, vineri seara, după ce a punctat pentru Portugalia în meciul cu Luxemburg, din preliminariile EURO 2020, scor 3-0.

1179 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo a reuşit o performanţă uimitoare: Fotbalistul lui Juventus a ajuns la 699 de goluri înscrise în carieră

Cristiano Ronaldo a ajuns la 699 de goluri înscrise în carieră

Ronaldo a fost integralist în meciul cu Luxemburg şi a punctat pentru 2-0, în minutul 65. Fotbalistul lui Juventus a reuşit să deposedeze un adversar şi l-a lobat pe portarul Moris, de la marginea careului. Portugalia s-a impus cu 3-0, celelalte reuşite fiind semnate de Bernardo Silva, în minutul 16, şi Goncalo Guedes, în minutul 89.

În urma acestei victorii, Portugalia a ajuns la 11 puncte în grupa B, la cinci lungimi în spatele liderului Ucraina, care are un meci în plus disputat. Cu o victorie la Kiev, luni, combinată cu o remiză sau un eşec al Serbiei contra Lituaniei, portughezii vor obţine calificarea matematică la Campionatul European din 2020.

În urma meciului cu Luxemburg, Cristiano Ronaldo a ajuns la 699 de goluri în carieră. Portughezul poate deveni doar al şaselea fotbalist din istorie care atinge borna de 700 de reuşite, după Josef Bican, Romario, Pele, Ferenc Puskas şi Gerd Muller. Marele său rival, Lionel Messi, care este mai tânăr cu doi ani, are 672 de goluri.

Clasamentul fotbaliştilor cu cele mai mai multe goluri marcate, potrivit Daily Mail:

1. Josef Bican - 805
2. Romario - 772
3. Pele - 767
4. Ferenc Puskas - 746
5. Gerd Muller - 735
6. Cristiano Ronaldo - 699
7. Lionel Messi - 672

De asemenea, Ronaldo mai poate stabili un record până la retragerea din fotbalul profesionist. Cristiano poate deveni jucătorul cu cele mai multe goluri din istorie înscrise pentru o naţională, ocupând în prezent locul secund la acest capitol, cu 94 de reuşite. Lider este iranianul Ali Daei, cu 109 goluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici