Cristiano Ronaldo, alături de un campion mondial, incluşi în cel mai slab unsprezece din Qatar

  • Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a avut parte de un campionat mondial dezamăgitor, marcând doar un singur gol din penalty în Qatar.
  • El a fost lăsat pe bancă de selecţionerul Portugaliei în mai multe rânduri, fiind nevoit să asiste spăşit la reuşita finală a rivalului său Lionel Messi.
1335 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo, alături de un campion mondial, incluşi în cel mai slab unsprezece din Qatar

Portughezul a fost numit de cei de la Sofascore în cel mai slab 11 al Cupei Mondiale alături de alte nume sonore, printre care chiar şi un campion mondial, argentinianul Lautaro Martinez.

Căpitanul Portugaliei, în vârstă de 37 de ani, a protesta după ce a fost înlocuit în înfrângerea din grupă cu 2-1 în faţa Coreei de Sud şi a fost doar rezervă la victoria cu 6-1 împotriva Elveţiei în optimi, înlocuitorul său Goncalo Ramos marcând un hat-trick.

Problemele lui Ronaldo în Qatar au venit după ce a părăsit Manchester United de comun acord în noiembrie. Atacantul a ajuns pe prima pagină a ziarelor la începutul acelei luni pentru că i-a criticat pe proprietarii clubului, Glazers, şi pe managerul Eirk ten Hag într-un interviu acordat lui Piers Morgan.

Ronaldo a fost selectat în cel mai prost 11 publicat de Sofascore, după ce a primit o notă medie de 6,46. Acesta este a cincea cea mai slabă notă din echipa dezamăgirilor, doar Bartosz Bereszynski (6,42), Martinez (6,35), Edouard Mendy (6,3) şi Mathew Leckie (6,28) fiind mai slab cotaţi.

Echipa alcătuită de Sofascore este cea mai recentă lovitură dată carierei lui Ronaldo, care pare a fi în declin. Câştigătorul de cinci ori al Ballon d'Or s-a luptat pentru a-şi demonstra calităţile, dar a marcat doar o singură dată în Premier League, înainte de despărţirea de Man Utd, nereuşind să aibă un impact semnificativ nici în Qatar.

Ronaldo a marcat doar o singură dată la Cupa Mondială, dintr-un penalty împotriva Ghanei. Portughezul a fost eroul unui moment controversat când a încercat să revendice primul gol al lui Bruno Fernandes în victoria cu 2-0 împotriva Uruguayului, nereuşind să egaleze recordul lui Eusebio de nouă goluri la Cupele Mondiale pentru Portugalia.

În timp ce Cupa Mondială s-a încheiat pentru Ronaldo cu o înfrângerea surprinzătoare cu 1-0 în faţa Marocului în sferturile de finală, rivalul său Lionel Messi a făcut cel mai bun turneu al carierei. Acesta a marcat şapte goluri şi a oferit trei pase de gol pentru a conduce Argentina la câştigarea celui de-al treilea titlu mondial.

"Ronaldo este, bineînţeles, marele eşec al Cupei Mondiale, opusul lui Messi - câştigătorul absolut", a declarat căpitanul Germaniei câştigătoare a Cupei Mondiale din 1990, Lothar Matthaus, citat de The Mirror. "Messi merită pentru că mi-a oferit mie şi tuturor fanilor fotbalului o mare bucurie cu calităţile sale, cu modul în care joacă de-a lungul a 17-18 ani - jucătorul mileniului.

"Cu manifestările sale egoiste, Ronaldo a dăunat echipei şi lui însuşi. Nu există niciun dubiu că a fost un mare jucător şi un finalizator absolut letal. Dar acum şi-a deteriorat moştenirea. Mi-e greu să cred că îşi poate găsi un loc într-o echipă. Într-un fel îmi pare rău pentru el", a mai spus fosta vedetă a Germaniei.

Ceilalţi componenţi ai celei mai slabe echipe de la Campionatul Mondial, alcătuită de Sofascore sunt fundaşii Sergino Dest (6,5) Kamil Glik (6,63) şi Abdou Diallo (6,47) şi mijlocaşii Hwang In-beom (6,53), Jackson Irvine (6,5) şi Ruben Vargas (6,53), într-o formulă de joc 4-4-2.

Cel mai slab 11 al Cupei Mondiale:

Mendy (Senegal); Dest (Statele Unite), Glik (Polonia), Diallo (Senegal), Bereszynski (Polonia); Leckie (Australia), Hwang (Coreea de Sud), Irvine (Australia), Vargas (Elveţia); Ronaldo (Portugalia) şi Martinez (Argentina).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici