Cristiano Ronaldo l-a egalat pe Luis Figo la numărul de selecţii în naţionala Portugaliei

Internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo, câştigător a trei Baloane de Aur în carieră, l-a egalat, marţi, la meciul cu Islanda, pe legendarul Luis Figo la numărul de selecţii în naţionala Portugaliei, ambii având câte 127 de selecţii.

3 afișări

În vârstă de 30 de ani, Rolando Ronaldo are cifre impresionante la naţionala Portugaliei: 58 de goluri în 126 de partide. Marţi, acesta a mai atins o bornă în impresionanta sa carieră. Prin titularizarea în confruntarea de la Euro, cu Islanda, Ronaldo a ajuns la 127 de meciuri pentru Portugalia, record pe care, până la următorul meci din grupe, cu Austria, îl va împărţi cu Figo.

Totodată, el l-a egalat pe Nuno Gomes la capitolul cele mai multe meciuri jucate pentru Portugalia la un Campionat European, bifând selecţia cu numărul 15. Recordul absolut la acest capitol le aparţie lui Lilian Thuram (Franţa) şi Edwin van der Sar (Olanda), fiecare cu 16 apariţii la Euro.

Dacă va reuşi să marcheze pe toată durata Campionatului European, Cristiano Ronaldo va deveni primul jucător din istorie care reuşeşte să înscrie la patru Campionate Europene consecutive. Alături de Ronaldo, această şansă o mai are şi suedezul Zlatan Ibrahimovic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici