Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, în echipa secolului XXI, conform UEFA. Care este formula completă

Portughezul Cristiano Ronaldo şi argentinianul Lionel Messi au fost incluşi de site-ul Uniunii Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) în echipa secolului al XXI-lea.

1813 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, în echipa secolului XXI, conform UEFA. Care este formula completă

Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, în echipa secolului XXI, conform UEFA. Spania are şase jucători

Cu o săptămână înainte de a anunţa echipa anului 2017, site-ul uefa.com a întocmit cel mai bun 11 din acest secol. Selecţia a fost făcută pe baza prezenţelor în echipa anului, din 2001 până în 2016. Jucătorul cu cele mai multe apariţii este Cristiano Ronaldo, în 11 rânduri.

Cea mai reprezentată ţară este Spania, cu şase fotbalişti, în timp ce FC Barcelona este echipa de club reprezentată de cei mai mulţi jucători: Puyol, Pique, Xavi, Iniesta şi Messi.

Echipa tip a secolului al XXI-lea, conform UEFA:

Portar:
Iker Casillas (Real Madrid şi naţionala Spaniei) – 6

Fundaşi:
Sergio Ramos (Real Madrid şi Spania) – 6
Carles Puyol (FC Barcelona şi Spania) – 6
Gerard Pique (FC Barcelona şi Spania) – 5
Philipp Lahm (Bayern Munchen şi Germania) – 5

Mijlocaşi:
Steven Gerrard (Liverpool şi Anglia) – 3
Xavi Hernandez (FC Barcelona şi Spania) – 5
Andres Iniesta (FC Barcelona şi Spania) – 6

Atacanţi:
Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid şi Portugalia) – 11
Lionel Messi (FC Barcelona şi Argentina) – 8
Thierry Henry (Arsenal şi Franţa) – 5

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici