Criza Rusia - Ucraina afectează şi lumea sportului. EHF a mutat câteva meciuri de handbal pe teren neutru

Situaţia actuală dintre Ucraina şi Rusia are un impact asupra viitoarelor meciuri organizate sub egida Federaţiei Europene de Handbal (EHF), deoarece mai multe cluburi şi echipe naţionale de handbal masculin şi feminin din Europa se află în această regiune. EHF a emis un comunnicat în acest sens.

362 afișări
Imaginea articolului Criza Rusia - Ucraina afectează şi lumea sportului. EHF a mutat câteva meciuri de handbal pe teren neutru

Criza Rusia- Ucraina afectează şi lumea sportului. EHF a mutat câteva meciuri de handbal pe teren neutru

„Federaţia Europeană de Handbal urmăreşte întotdeauna să protejeze integritatea competiţiilor sale şi este de părere că cea mai bună opţiune este o decizie pe teren", a declarat preşedintele EHF, Michael Wiederer. „În acelaşi timp, siguranţa echipelor, a jucătorilor şi a oficialilor este de cea mai mare prioritate".

Având în vedere că mai multe competiţii au ajuns în fazele eliminatorii şi, prin urmare, având în vedere că şi timpul joacă un rol important, EHF a luat următoarele decizii, având în vedere următoarele patru săptămâni.

În prezent, Federaţia Europeană de Handbal nu vede nicio opţiune pentru ca meciurile să se dispute în Ucraina.

În Liga Campionilor EHF Masculin, în care s-au disputat 11 din cele 14 runde din faza grupelor, meciurile din grupa B, HC Motor vs Paris Saint-Germain Handball, programate iniţial pentru 17 februarie, şi HC Motor vs Barça, programate pentru 3 martie, sunt planificate să se dispute pe teren neutru.

Pe 1 martie, HC Motor va înfrunta PSG Handball la Prešov, în Slovacia. Meciul cu Barça va rămâne programat pentru 3 martie şi este planificat să se desfăşoare tot la Prešov.

Viitoarele meciuri din cadrul preliminariilor EHF EURO 2022 la feminin dintre Cehia şi Ucraina, programate în prezent pentru 2 şi 5 martie, sunt planificate să se joace în dublă manşă pe 4 şi 5 martie în Cehia.

De organizarea ulterioară a meciurilor din faza 1 a play-off-ului Campionatului Mondial de handbal masculin 2023 dintre Finlanda şi Ucraina, cu meciurile programate pentru 16 şi 20 martie, se va ocupa Federaţia Europeană de Handbal împreună cu federaţiile din Finlanda şi Ucraina.

În ultimele 10 zile, două meciuri nu s-au disputat conform programului. Este vorba despre meciul din Cupa Europeană EHF Women, HC Galychanka Lviv (UKR) vs H71 (FAR), programat pentru 13 februarie, şi meciul Skif Krasnodar (RUS) vs Drammen HK (NOR), programat pentru 19 februarie.

Pentru desfăşurarea în continuare a celor două meciuri, au fost deschise proceduri legale de către Federaţia Europeană de Handbal.

EHF continuă să monitorizeze situaţia dintre Ucraina şi Rusia din perspectiva handbalului european şi va emite actualizări cu privire la meciurile menţionate, precum şi la meciurile viitoare, ori de câte ori va fi necesar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
ehf,
rusia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici