Cu bicicleta la mare. Ultima baie, dar numai în ploaie

Doar 15 dintre participanţii la evenimentul ProSport din weekend, „Cu bicicleta la mare“, au pedalat până în Vama Veche. Vremea nefavorabilă i-a obligat pe ceilalţi să ia decizia de a se urca în autocar pentru ultimii 65 de kilometri.

219 afișări
Imaginea articolului Cu bicicleta la mare. Ultima baie, dar numai în ploaie

Cu bicicleta la mare. Ultima baie, dar numai în ploaie

Cel mai în vârstă participant, Marin Cenuşă, 74 de ani, a parcurs toţi cei 310 kilometri de la Bucureşti şi până în Vama Veche.

Organizatorii evenimentului ProSport „Cu bicicleta la mare” au venit, pentru cea de-a doua ediţie„litorală”, cu un slogan care s-a dovedit a fi o ironie a sorţii: „Ultima baie”.

Înapoi în timp, sâmbătă: Aproape 100 de participanţi s-au strâns dimineaţa în parcarea Lidl, sponsorul principal al evenimentului. Cu mic, cu mare, în pantaloni scurţi sau lungi, deja veterani ai iniţiativelor ProSport ori debutanţi, oameni pasionaţi de bicicletă au acceptat invitaţia de a pedala, pentru ultima oară în acest an, până la mare. La Vama Veche, mai exact. Oraşul Călăraşi a fost ales ca loc de înnoptat, după o primă zi în care rutierii aveau de parcurs 140 de kilometri.

Pe hârtie, lucrurile erau planificate minuţios, iar vântul şi temperatura scăzută nu păreau să sperie pe cineva. Se pedala de zor şi erau puţine momentele în care norii negri îi făceau pe participanţi să se întrebe cum ar fi să plouă. Nu ştiau că aveau să afle 24 de ore mai târziu ce înseamnă să te uzi până la piele şi să refuzi să renunţi, deşi tremuri de frig, iar pantele apar mai des decât ştirile despre meciul Stelei de mâine contra echipei lui Mourinho. Sâmbătă, la ora 17:00, participanţii se cazau la hotel. O oră mai târziu erau la cină şi planificau ziua de duminică. Se vorbea despre un foc de tabără, cârceii trebuiau trataţi, iar unii erau surprinşi discutând despre costumele de baie.

Puţin mai aproape, duminică: „Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă”, spune un proverb românesc. În cazul de faţă, zicala nu s-a aplicat. Duminica a început bine, cu o trecere cu bacul la Orşova. Erau nori negri pe cer, prognoza meteo nu era de partea participanţilor, dar exista speranţa că, odată ce au fost norocoşi cu o zi în urmă, aveau să fie şi ieri. S-a încheiat cu un autocar plin şi 15 de oameni care au pedalat 90 de kilometri prin ploaie, frig şi vânt. Lor li s-ar fi alăturat restul de până la 100, dar oboseala, lipsa unui echipament care să facă faţă vremii potrivnice şi dificultatea traseului i-au împiedicat pe aceştia să îi imite.
Grupul temerarilor a surprins prin liderul lor, Marin Cenuşă. Bărbatul s-a transformat de ani buni, dar corpul părea să fi refuzat trecerea celor 74 de ani pe care îi are: „Asta? A fost uşor. Ploaia nu m-a deranjat în niciun fel, îmi pare rău doar că nu mi-am luat la mine o pereche de pantaloni lungi. M-a cam terminat frigul”, a spus nea Marin în una dintre pauzele de regrupare. A obţinut respectul tuturor celor care au participat la eveniment. Nici nu avea cum să fie altfel.

A fost „ultima baie” „Cu bicicleta la mare”. Una pe care mulţi nu o vor uita o săptămână sau două, atât cât o să îi ţină răceala venită la pachet cu o sâmbătă perfectă şi o duminică în care ploaia nu a încetat pe nicio porţiune de traseu. Şi în care cu greu s-a renunţat la ideea că ultima ediţie din acest s-a desfăşurat doar pe jumătate. În primăvară, e loc de revanşă. Pentru aproape 80 dintre participanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici