Cui i-ar decerna Leo Messi trofeul Balonul de Aur

Starul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a declarat într-un interviu acordat televiziuni argentiniene TyC Sports că nu are „nicio îndoială" că rivalul său de la Real Madrid, Karim Benzema, ar trebui să câştige Balonul de Aur în acest an, după ce a triumfat în finala Ligii Campionilor.

930 afișări
Imaginea articolului Cui i-ar decerna Leo Messi trofeul Balonul de Aur

Cui i-ar decerna Leo Messi trofeul Balonul de Aur

Messi şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale la Barcelona, fiind adversar direct cu Benzema în La Liga, însă recunoaşte fără ezitare realizările atacantului francez.

Messi a comentat în interviul său de la TyC Sports cursa pentru Balonul de Aur de anul trecut şi remarcile ulterioare făcute de Robert Lewandowski, care sugerase că argentinianul nu a fost sincer în discursul său de acceptare a trofeului, atacantul polonez declarând ulterior că vorbele sale au fost interpretate greşit.

„Cred că nu există nicio îndoială că Benzema ar trebui să câştige Ballon d'Or", a declarat Messi pentru TyC Sports. „Este foarte clar că Benzema a avut un an spectaculos şi a ajuns să ridice Liga Campionilor, fiind esenţial din optimi încoace în toate meciurile. Cred că nu există dubii în acest an".

Benzema a marcat 15 goluri în Liga Campionilor, inclusiv cele reuşite în tururile eliminatorii cu PSG, Chelsea şi Manchester City. De asemenea, a câştigat La Liga cu 27 de goluri şi 12 pase decisive în competiţie.

Internaţionalul francez este acum favoritul clar al multora pentru Ballon D'Or din acest an.

Atunci când a acceptat Balonul de Aur de anul trecut, Messi l-a menţionat în discursul său şi pe Lewandowski şi a spus că starul lui Bayern Munchen merita să aibă cel puţin una dintre cele mai importante distincţii individuale din fotbal.

Lewandowski a fost citat iniţial spunând că discursul lui Messi conţinea „cuvinte goale", dar ulterior a spus că remarcile sale au fost interpretate greşit şi a precizat că discursul lui Messi l-a „atins cu adevărat".

Indiferent de asta, Messi a declarat pentru TyC Sports că nu a fost niciodată interesat de comentariile lui Lewandowski.

„Fiecare spune ce vrea şi, evident, el se poate exprima şi spune ce vrea", a spus el. „Sincer, nu împărtăşesc ceea ce a spus, dar nici nu i-am dat prea multă importanţă. Asta este, a fost acolo şi el poate spune ce vrea şi nu-mi pasă".

A fost, pe alocuri, o campanie de debut dificilă la PSG pentru argentinian, care a fost fluierat de fani în timpul meciurilor, după eliminarea clubului din Liga Campionilor, în faţa lui Real Madrid.

Cu privire la acele huiduieli, el a spus: „A fost ceva nou pentru mine, este o situaţie diferită. Nu mi s-a întâmplat niciodată la Barcelona, ci dimpotrivă. Furia lor este însă de înţeles.”

„Înfrângerea cu Real Madrid ne-a omorât. Pe mine, pe tot vestiarul în general, pe tot Parisul".

Messi a mai spus că Real Madrid nu a fost cea mai bună echipă din competiţia continentală în acest an.

"Real Madrid, fără a le răpi meritele, cu atât mai mult, pentru că este campioana Ligii Campionilor şi este mereu acolo, nu a fost cea mai bună echipă din această ediţie a Ligii Campionilor şi totuşi i-au bătut pe toţi", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici