CM 2022  Cupa Mondială: Fiesta cu 7 goluri în Spania – Costa Rica. Gavi, cel mai tânăr marcator din istoria Spaniei

Spania şi-a respectat statutul de favorită în confruntarea cu Costa Rica, la debutul „toreadorilor” la Cupa Mondială, în al doilea meci al Grupei E, învingând lejer cu 7-0, o echipă sudamericană ce a nu a reuşit să trimită nici măcar un şut spre poarta apărată de Unai Simon.

373 afișări
Imaginea articolului Cupa Mondială: Fiesta cu 7 goluri în Spania – Costa Rica. Gavi, cel mai tânăr marcator din istoria Spaniei

Dani Olmo şi Marco Asensio au deschis balul cu câte un şut ce a trecut foarte puţin pe lângă poarta lui Navas.

La a doua încercare, Dani Olmo nu a mai ratat, de data asta învingând-ul pe Navas cu un şut plasat peste costarican (1-0, min. 11), fiind urmat la doar 10 minute de Asensio, care a fructificat o angajare a lui Alba, cu un şut din prima, la colţul drept al porţii (2-0, min. 21).

Peste alte 10 minute, Ferran Torres a stabilit scorul primei reprize, transformând sigur o lovitură de pedeapsă, acordată după un fault în careu al lui Oscar Duarte (3-0, min. 31).

Puţin după revenirea de la vestiare, Feran Tores a făcut dubla, de data aceasta din acţiune, cu un şut din careu (4-0, min 54).

Gavi a devenit apoi cel mai tânăr marcator al Spaniei, din toate timpurile, marcând cu un şut din voleu, pentru 5-0, după o pasă lobată a lui Morata, mingea lovind întâi bara, după care s-a oprit în poarta lui Navas, spectator (min. 74).

A venit rândul lui Carlos Soler să marcheze pentru prima dată pentru „toreadori”, în 35 de meciuri jucate la naţională, profitând de o minge respinsă în faţa porţii adverse (6-0, min. 90).

După o pasă de gol foarte frumoasă, Alvaro Morata şi-a pus şi el numele pe lista marcatorilor, cu un şut la rădăcina bării, din marginea careului, din poziţie centrală (7-0, min 90+2). A fost cel de al 28-lea gol al atacantului de la Atletico Madrid în tricoul roşu al naţionalei.

Spaniolii au avut procentaj de 100 la sută la şuturile pe cadrul porţii, toate cele 7 tentative găsind interiorul plasei, elevii lui Luis Enrique terminând meciul cu o posesie zdrobitoare de peste 80 la sută.

Spania devine astfel lider în Grupa F, urmând să joace etapa viitoare derby-ul grupei cu Germania, în timp ce în celălalt meci se vor întâlni Costa Rica şi Japonia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici