"Cursa înarmărilor": După Ronaldo la PSG, Messi e ofertat de City cu un milion de euro pe săptămână

Cluburile europene cu mari resurse financiare provenite mai ales din Zona Golfului îi au în vedere pe cei mai buni fotbalişti din lume, portughezul Cristano Ronaldo şi argentinianul Lionel Messi, pentru ultimul Manchester City pregătind un salariu de un milion de euro pe săptămână.

1011 afișări
Imaginea articolului "Cursa înarmărilor": După Ronaldo la PSG, Messi e ofertat de City cu un milion de euro pe săptămână

"Cursa înarmărilor": După Ronaldo la PSG, Messi e ofertat de City cu un milion de euro pe săptămână

Messi este sub contract cu FC Barcelona până în 2018 şi primeşte un salariu de 710.000 de euro pe săptămână, potrivit The Sun, care precizează că argentinianul de 28 de ani ar fi dispus să părăsească prima ligă spaniolă după 11 ani.

City îi oferă lui Messi un contract de 56 de milioane de euro pe an (1,1 milioane de euro pe săptămână), care va fi include un salariu de 45 de milioane de euro şi drepturi de imagine pentru restul sumei.

Problema unui transfer ar fi clauza de reziliere a contractului lui Messi, care se ridică la 350 de milioane de euro, însă gruparea condusă de şeicul Mansour Bin Zayed crede că FC Barcelona se va mulţumi cu jumătate din această sumă.

The Sun notează că transferul lui Messi ar fi un argument în plus ca fostul antrenor al vedetei catalanilor, Pep Guardiola, să accepte să pregătească pe Manchester City.

Miercuri, Daily Mirror a scris că gruparea PSG ar fi dispusă să plătescă 125 de milioane de euro clubului Real Madrid pentru transferul atacantului Cristiano Ronaldo şi să-i achite jucătorului 355.000 de euro net pe săptămână (19,5 milioane de euro pe an).

Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi s-ar fi întâlnit, la Madrid, cu impresarul lui Ronaldo, Jorge Mendes, şi ar fi discutat această ofertă.

Atacantul portughez, în vârstă de 30 de ani, are la Real un salariu de 17 milioane de euro pe an.

Ronaldo a sosit în capitala Spaniei în vara anului 2009, de la Manchester United, în urma unui transfer de 94 de milioane de euro, cea mai mare valoare la vremea respectivă. Presa internaţională a scris în ultima perioadă că şi gruparea din Manchester este interesată de Ronaldo, dorind să-l readucă pe starul portughez pe Old Trafford cu 120 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici