Damian: O hotărâre definitvă în cazul depunctării nu se va lua în ţară

Preşedintele FC Vaslui, Ciprian Damian, a declarat, joi, la Sport.ro, că membrii Comisiei de Disciplină a FRF ar fi trebuit să aştepte decizia Comisiei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor înainte să depuncteze gruparea moldavă, el precizând că o hotărâre în acest caz nu se va lua în ţară.

72 afișări
Imaginea articolului Damian: O hotărâre definitvă în cazul depunctării nu se va lua în ţară

Preşedintele FC Vaslui, Ciprian Damian (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Pur şi simplu ne-a înşelat (n.r. - impresarul Ionel Codoban), ne-a furat bani. Comisia de Disciplină nu a mai aşteptat cealaltă comisie şi a făcut ce a făcut. Comisia de Disciplină trebuia să aştepte să se finalizeze cazul la Comisia Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor şi apoi să ne depuncteze. E prevedere regulamentară cu depunctarea, dar nu vom plăti, ne vom judeca. Avem inclusiv plângere penală făcută, pentru că sunt falsuri grosolane. Am făcut inclusiv cerere de retragere a licenţei de impresar a domnului Codoban, întrucât a reprezentat ambele părţi la acest transfer. Sunt sigur sută la sută că o hotărâre definitivă nu va fi luată în ţară. Dacă vreo clipă aveam cea mai mică îndoială că nu am procedat corect şi că datoram acea sumă, plăteam şi acel sfert, cum am plătit restul", a spus Damian.

Ciprian Damian a afirmat că suma cerută de Codoban este de peste o sută de mii de euro şi a menţionat că în cazul transferului mijlocaşului Liviu Antal de la Oţelul Galaţi la FC Vaslui a reprezentat toate părţile implicate, ceea ce este interzis de regulamente.

"Au apărut şi nişte hârtii de natură penală, nişte falsuri din partea domnului Codoban pe la aceste comisii. Nu e vorba de sumă, dacă e mare sau greu de plătit, ci că Vaslui nu datorează această sumă, deoarece domnul Codoban a avut un contract cu acelaşi obiect, intermedierea transferului lui Antal. Suma depăşeşte o sută de mii de euro, dar suma pe care o datoram acestui impresar era mult mai mare, iar când am descoperit că el nu ne-a reprezentat corect la negocierile cu Oţelul, fiind duplicitar, am refuzat să plătim ceilalţi bani", a adăugat Damian.

Ciprian Damian a precizat că a depus la CNSL documente prin care dovedeşte că Ionel Codoban a comis fals în acte. "Domnul Codoban a avut comision şi 50 la sută din transferul lui Antal de la clubul Oţelul, dar şi comision de la Vaslui. Mă întreb care parte a reprezentat-o el. Toate astea sunt pe rol la CNSL. Mai mult, domnul Codoban a încheiat un document cu Oţelul prin care anulează contractul pe care l-a avut cu ei, dar Oţelul semnează şi ştampilează printr-o scanare a acelui document, iar acel document se află la CNSL. Acest document nu se afla la federaţie. Aşteptăm, pentru că suntem obişnuiţi cu aceste comisii. Noi am fost fraierii de seriviciu", a explicat Damian.

Echipa FC Vaslui a fost sancţionată cu scăderea a opt puncte din cele acumulate în actuala ediţie a Ligii I de către Comisia de Disciplină a FRF ca urmare a litigiului cu agentul de jucători Ioan Codoban, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

"Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că în şedinţa Comisiei de Disciplină din data de 2 octombrie 2013 s-a hotârât respingerea cererii de repunere pe rol formulată de SC Sporting Club SA Vaslui, ca neîntemeiată. Respingerea contestaţiei la executare şi cererea de suspendare a executării, ca inadmisibile. În baza art.24, lit. C, pct. 1, lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, decide sancţionarea SC Sporting Club SA Vaslui cu interzicerea dreptului de a transfera şi sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată - de punctare 8 puncte; pentru perioada 25.07.2013 – 08.08.2013 – 2 puncte; 09.08.2013 – 23.08.2013 – 2 puncte; 24.08.2013 – 09.09.2013 – 2 puncte; 10.09.2013 – 24.09.2013 – 2 puncte", se menţionează într-o scrisoare a comisiei adresată FC Vaslui şi publicată pe www.frf.ro.

De asemenea, Comisia de Disciplină a acordat termen la 16 octombrie 2013, ora 14.00, dată la care gruparea FC Vaslui trebuie să prezinte dovada plăţii faţă de creditorul Ioan Tătar Codoban pentru a evita în continuare depunctarea. "În conformitate art. 115 alin. 1 aveţi dreptul să solicitaţi în scris comunicarea motivării hotărârii în termen de 3 (trei) zile de la comunicarea acesteia. În situaţia neexercitării acestui drept, hotărârea devine irevocabilă. Declararea recursului se face în conformitate cu art. 116 din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal", se mai precizează în adresa citată.

Agentul Ionel Tătar Codoban se află în litigiu cu gruparea FC Vaslui în urma transferului jucătorului Liviu Antal de la Oţelul Galaţi, efectuat în iunie 2012.

FC Vaslui ocupă locul zece în Liga I, cu 11 puncte acumulate după ce a disputat opt partide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici