Dan Petrescu: Ar fi un miracol să câştigăm în faţa Sevillei

Antrenorul formaţiei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că ar fi un miracol ca echipa sa să învingă, marţi seară, FC Sevilla, în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor şi să se califice în optimile de finală ale competiţiei.

9 afișări
Imaginea articolului Dan Petrescu: Ar fi un miracol să câştigăm în faţa Sevillei

Dan Petrescu: Ar fi un miracol să câştigăm în faţa Sevillei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jucătorii nu au câştigat niciun pariu deocamdată. Pariul era că nu câştigă niciun meci, dar m-aş bucura să-l pierd acum la meciul ăsta. Imediat după meci vor primi, pentru că nu voi mai avea nimic să inventez. Dacă vom câştiga va fi unul dintre acele miracole despre care se vorbeşte în fotbal. Va fi chiar un miracol să câştigi în faţa unei asemenea echipe. Nu mă gândeam să fim pe locul doi în grupă. Nici acum nu mă gândesc că vom bate, doar sper. Un meci nul ne va duce doar în Europa League, pentru optimile Ligii Campionilor nu este de ajuns. Cred că meciul cu Sevilla este mai accesibil decât cel cu Stuttgart, din ultima etapă. Acolo va fi aproape imposibil. Unirea Urziceni vrea tot timpul să demonstreze ceva. Mâine, va fi la fel şi încercăm să facem ceva ce nu a reuşit nimeni până acum", a declarat Petrescu.

Tehncianul formaţiei ialomiţene crede că echipa sa îşi va crea multe ocazii de gol în partida cu FC Sevilla, dar nu va neglija nici faza defensivă.

"Mâine avem un meci important nu numai pentru Unirea Urziceni. E important pentru ţară, pentru tot fotbalul românesc. Cu o etapă înainte de final, ne putem califica în optimile Champions League. Nu s-a întâmplat niciodată asta, dar noi suntem optimişti. Ştim că pornim cu şansa a doua, ştim că Sevilla este marea favorită a acestui meci şi a acestei grupe. A demonstrat asta şi Real Madrid sau Barcelona sigur vor avea viaţă grea cu Sevilla în campionat, pentru că se vor bate la titlu", a declarat Dan Petrescu.

"Noi avem şansa noastră, mică, dar ne vom lupta. Noi am întors rezultatul şi cu Stuttgart, şi cu Rangers şi mâine dacă vom primi gol trebuie să ne gândim că putem să întoarcem. În orice meci în care diferenţa e doar de un gol se poate întâmpla orice. Eu ţin minte că în toate meciurile din Champions League noi ne-am creat ocazii şi sunt convins că şi mâine vom avea. Un atac între Mercedes şi Dacia va fi câştigat de Mercedes, eu aşa ştiu. Noi trebuie să ştim ce avem la dispoziţie şi cu ce echipă jucăm. Trebuie să fim organizaţi, să muncim de două ori mai mult decât Sevilla şi apoi trebuie să atacăm. Sunt sigur că vom avea ocazii, dar asta nu înseamnă că vom juca totul pe atac şi că vom uita să ne apărăm", a spus antrenorul formaţiei Unirea Urziceni.

Dan Petrescu a precizat că are nevoie de suportul publicului în partida cu FC Sevilla.

"Dacă vom câştiga, poate deveni cel mai important meci din cariera mea. Depinde şi de felul cum vom aborda meciul, de felul în care vom fi ajutaţi de public. În două meciuri ne-au ajutat, dar acum am înţeles că nu prea s-au vândut bilete şi nu ştiu dacă vor fi spectatori. Sper însă ca stadionul să fie plin, pentru că acest meci e cel mai important pentru fotbalul românesc din 2009. Sper să vină cât mai mulţi spectatori, pentru că fără ei ne va fi foarte greu. Nu ştiu să fie altul mai important, facem puncte şi ducem fotbalul românesc în primăvara Champions League. Din păcate pentru noi, nu am fost ajutaţi, pentru că ni s-a pus meci sâmbătă, când noi jucăm marţi în Liga Campionilor. Dacă era vorba de orice altă echipă ar fi jucat vineri. Eu cred că meciul ăsta e important pentru România, pentru că în cazul în care vom câştiga vom obţine puncte care ne vor permite să avem două echipe în Liga Campionilor", a mai spus Petrescu.

Fundaşul Pablo Brandan consideră că partida cu Sevilla este cea mai importantă din cariera sa: "Va fi un meci foarte greu cu Sevilla, dar echipa s-a antrenat bine. Aşteptam de mult o echipă mare şi chiar dacă ei vin să ne învingă noi avem încredere, suntem optimişti că vom face un meci foarte bun. Am jucat în Spania, dar această partidă nu e importantă numai pentru mine, ci pentru întreaga echipă, pentru România. Un astfel de meci ne poate schimba viaţa. E cel mai important meci din viaţa mea".

Meciul Unirea Urziceni - FC Sevilla, din etapa a V-a a grupei G a Ligii Campionilor, va avea loc, marţi, de la ora 21.45, pe stadionul Steaua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici